Terroristen ska inte ha barn

På väg in till djurkliniken. Urax låg snäll och tyst bak i Mulle. Gubben muttrade för sig själv. Han var missnöjd över att den gamle vetrinären slutat, blivit pensionär. Inga fler samtal om 4-weel-drive, björniden och spårläggning. Gubben gillar inte förändringar. Speciellt inte när gammalt klokt folk ersätts av barnrumpor i 35-årsåldern. – Rena daghemmet, fräste han.

Urax, lyfte på huvudet. Blängde på sin husse och gäspade. Han kände igen gubbens humör. Inget att bry sig om. Bättre då att fokusera på resmålet. Säkert var de på väg till något kul ställe. Kanske parkeringen i centrum. Vov! Full av spännande dofter från andra kompisar av vargsläktet.

Framme. Urax satte sig upp. Kände igen djurkliniken som ett ställe med minst lika många och spännande dofter som på centrumparkeringen.

– Nu sköter du dig, sa gubben.  Tänk på att du förväntas se lite sjuk ut. Och säg inget om att du inte kräktes i morse…

Urax tittade tålmodigt på sin husse, hoppade ut ur Mulle och drog iväg till första kissfläcken till vänster om entrén. Gubben suckade.

Ja, han ser ju verkligen dålig ut, sa klinikens egen Florence Nightingale.

Urax, som helt glömt husses förhållningsregler, studsade runt, luktade av allt och hittade godisburken på disken.

– Det gör inget! Florence log erfaret. – Det är ju hundgodis… eller var…

Undersökningsrummet. Urax fattade inte att det betydde undersökning av honom, nä, nä! Först skulle veterinären undersökas. Dög han att leka med månne?

 – Stor vovve, det där, och tung…

Gubben höll med. När Urax tröttnat på veterinären gick han över till att testa inredningens kvalitet. Under tiden fick gubben några goda råd. Goda råd om hanhundars matsmältning och påverkan av traktens löptikar. Annan behandling var nog inte nödvändig…

…..

Åter i Mulle. Urax somnade av utmattning där bak. Det var länge sedan han haft så kul. Gubben slog på radion och försökte glömma godisburken, stetoskopet, papperskorgen och allt annat som jycket hade lagt beslag på. Han kastade en blick i backspegeln. Bilden av en sovande terrorist… Lika harmlös som vilken Muhammedteckning som helst! Och det bästa av allt. Urax är frisk igen! Och hungrig – en rå säl skulle säkert sitta fint.

Kaffe?

14 tankar om “Terroristen ska inte ha barn

 1. Hittade Gubben tillslut, och Urax 🙂
  Skönt att höra att han mår bra igen. Kanske har han gjort som Lillsnapsen, satt i sig tre talgbollar med nät och allt. Det är bara att vänta och se om det som kommer ut är fint packeterat i det gröna plastnätet.
  🙂

 2. Hej gubben!
  Hittade deh till slut igen
  salnade dina goa inlägg,särskilt samtal med vår Herre.
  Har du flyttat med det eller du börjar på ny kula.
  Jag önskar dej en trevlig Tisdagskväll.
  Ha det bäst.

  • Hej Agath!
   trevligt att du tittar in! Snällt av dig att jag var saknad – men det där med vår Herre, tja, varför inte… han är ju mer pålitligt än jag 🙂
   Ha en bra kväll kväll!

 3. Ja en Land Rover är aldrig fel. Vi har en begagnad Defender pick up i hallen nu men det är en 130 så den är ju på tok för lång. Nej det är inte det lättaste att htta en Defender till bra pris.
  Hoppas allt är bra med vovven nu!

  • Hej Lina,
   Ja den blir för lång. Och så behöver jag ha utrymme bak för hundarna – bara ett flak är lite väl spartanskt… Men hör gärna av dig om det dyker upp något vettigt…
   Ja, tack .- Urax mår som en …. hanhund ska göra 😀

 4. Åh, vad bra! 🙂 Här är det nu Styres tur att vara låg, han kastrerades idag och ligger under elementet och sover medan Asta går och fräser för att han luktar så konstigt. Med djur är det aldrig tråkigt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.