För helsike – klä på ditt alter ego…

Gubben och Urax hade varit på rea i stora staden och köpt två 18 kilos säckar hundfoder. 199 kr st. Två pipbollar blev det på köpet. Röda. När de svängde in på planen framför garaget stod Artos gamla Land Rover där. Och i Artos gamla Land Rover satt den gamle finländaren Arto själv.

– Tjena, gubben, mycket snö är det, sjöng han på sin härliga dialekt. Han petade in prillan som var på väg att ramla ur sitt bo under överläppen. Slickade i sig nikotinsörjan som samlats i mungiporna och fortsatte:

– Jo, mycket snö, som sagt… Gubben förstod att det var något viktigt Arto ville ta upp så han avvaktade tyst en fortsättning. 

– Jo, som sagt, mycket snö… Men du… gubben… det är nåt jävelskap på gång, tror jag… nä, är jag säker på… Och så berättade Arto att någon hade varit hem på gården i Utrippan, kikat runt i fönstren och speciellt in i hönshuset.

– Och det är ju inte bra! Gubben höll med. Hönshusets innehåll är inget för offentligheten precis även om samhällsnyttan stor och den lokala ekonomins beroende inte kan underdrivas.

Efter att diskuterat problemet en stund bestämde de att en så viktig fråga måste behandlas i gubbrådet, dvs nu på torsdag, och som vanligt i C-G Svenssons snipa, som p.g.a. årstiden för närvarande står uppallad på C-G:s gårdsplan.

****

När Arto åkt ringde det i gubbens bärbara telefoniapparat. Det var Stureplanscenterns lätt schizofrena gigolo…

– Hej gubben, hör du att det är mig du har på tråden? Du vet mig, Ursu… nej Fredde… eller Ursula… eller…

– Lugn Fredde, jag vet, sa gubben. Jag vet också vad du vill. Läser Aftonbladet, du vet. Gör så här, Fredde. Och så instruerade gubben hur han, Fredde, skulle göra med hon, Ursula, för att slippa liknande problem i fortsättningen.

– Menar du att jag, Fredde, ska betala för Urusula också… va??? har jag bara EN röst i riksdagen också…

– Ja, det menar jag, Hej då Fredde och ta på Ursula ordentligt… det är kallt ute!

13 tankar om “För helsike – klä på ditt alter ego…

 1. Kul att få läsa om gubben och Urax igen!

  Ser också att vi båda skriver om alter ego idag, tänk bara om jag kunde lära mig av gubben lite grann!

  Men. men vi har alla våra sätt att tackla sakerna på!
  Somliga med humor, andra mer allvarligt och vi får väl nöja oss med den kostym vi blivit tilldelad.

 2. Urs då!
  Alter ego vet jag inte riktigt vad det är…men visst kan jag känna mej lite kluven ibland. Tar på mej rymddräkten när jag ska följa barnen till skolan t.ex. Och ibland jag drar på mej morfars flanellskjorta (rutig) och ser ut som en riktig karl… Men att gå omkring utan långkalsonger och fjädrar i huvet och kalla sej för nåt annat liksom…näe. fast det är ju bra att ha nån att skylla på…
  Har Gubben nån att skylla på förresten?

 3. Fniss, vänta ett tag… måste ordna anletsdragen… så där ja:

  Jag brukar skylla på Urax men om det är riktigt illa ställt så tar jag till en bloggare jag känner… som har en friggebod på månen 😀

  • VA?!! Skyller Gubben på….på…gud? Hur väl känner Gubben en sån figur då? Är det genom politiken? Tänk att dom har TID att blogga…till å med gud liksom.

   Nähä…ska man borsta av sej lite och bygga ut boden lite så att man kan bjuda på månfika kanske 🙂

   • Månfika skulle sitta fint!
    Så klart jag känner den polarn! Kul kille och ovanligt modern för att vara så gammal. Men så är han ju inte speciellt religiös heller 😀
    Men den politiska karriären lämnade han redan på Golgata 😦

 4. hahah ha Hej Gubben ja den var bra den, Den där Ursula alltså..ett farligt kvintimmer vill jag lova.Men fasen frågan är ju härom det inte är diskriminering av kvinnan Ursula att skylla allt elände på henne? Man får ju vara rättvis lika för lika ju.Det är ju på modet. Fast ja det kunde ju var bra att ha en tänker ju på Alfons Åberg han har ju Mållgan han skyller allt på så varför inte.
  Jaha hundarna i Utrippan skall få äta en vecka till då ser jag ju , Humana priser rätt så där.. Ha det så bra på mötet i snipan och hälsa Arto. Bjuda han på en snus från mig kan du väl göra

  • Så klart Arto ska få en snus från dig! Och Ursula, om hon kommer, ska jag ge en liten spark i ändalykten så att t.o.m. Freddan känner den 🙂
   Nä nu ska jag be mitt alter ego förklara för hustrun varför det skulle sitta fint med en liten virre fast det inte är fredag!
   God kväll på sig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.