Hellre pepparrotskött och gubbrace än fildelning

Arto trängde sig in genom den låga dörren. Det var redan trångt i kajutan. Förutom C-G, som tronade längst fram med ryggen mot förpiken, satt redan Charles Nilsson, Lasse Lurberga, Mj Kronwrek och gubben runt det trekantiga lilla bordet. Dessutom var Kneplund i Persbyn där, speciellt inbjuden p.g.a. omständigheter. Arto fick därför nöja sig med en uppochnervänd back placerad på golvet alldeles innanför kajutans teakdörr.

Men han stod ut, eftersom Kronwreck genast försåg honom med en öl från sin välfyllda ICA-kasse under bordet. Snipan vaggade betänkligt trots att den låg på land. Gubben var lite orolig för snipans strävor eftersom att de en gång tidigare givit vika med en av historiens värsta gubbröra som resultat men C-G försäkrade att strävorna var av prima kvalitet detta år.

C-G ledde mötet som ganska snart var avklarat. Första punkten var spåren i snön runt Artos hönshus. Det var klarlagt att de inte härrörde från konstapel Sven Duvslags tjänsteskor. Ett avtryck av dessa fanns nämligen i föreningens ägo och det fanns inga likheter.

– Ingen mening att spekulera ytterligare om vem som visat så närgånget intresse, menade C-G. Avtrycken är i alla fall fotograferade för framtida bruk. Kan du Kneplund tänka dig att ta hand om prylarna ett tag? Vi kan köra över dem åt dig på måndag kväll. Så blev det bestämt. C-G är jädrans effektiv när han vill, tänkte gubben för sig själv.

Nästa punkt var helgens gubbrace i Hästberg. – Är allt klart? Programmet gicks igenom mycket omsorgsfullt.

Middag fredag kväll – kalops. Lördag: Frukost med alla tillbehör, lunch – ärtsoppa, middag – pepparrotskött, Maragrethatårta till kaffet. Söndag morgon: frukost lika lördagens. Jodå, allt klart. Även sängplats åt alla i gamla gruvkontoret och bensin till bilarna var ordnat.

– Strålande gubbar, i morgon kväll kör vi! Mötet övergick i annat. Sorlet steg. Mer öl. Snipan gungade. Mycket snack om vildsvin som nu setts på flera håll. – När fru Sunessons potatisland blir uppbökat kanske vi jägare tas till nåder igen, skattade Arto. – Ska du ha en snus, gubben? Gubben avböjde artigt.

Charles, materialförvaltare och yngst i gänget, försökte ta upp det där med fildelning och specialtrupper. Kronwreck tände till på specialtrupperna men eftersom ingen begrep vad fildelning var fick Charles fria händer att själv bestämma lämplig åtgärd.

Trevlig Helg!

8 tankar om “Hellre pepparrotskött och gubbrace än fildelning

  1. Ofta brukar jag och Stenlund fildela. Vi förstår inte varför det är sånt liv runt det. Vi tycker inte att det är så roligt, men det är hälsosamt. Vi sätter fram två djupa skålar på bordet och tar en lite fil ur kylen. Vi delar filen och äter, lägger kartongen i den rätta sopsorteringen. Varför får inte svenska folket och gifta par fildela?
    Och så står det i tidningen att de ska trappa upp jakten på oss. Eller spårade jag ur och hamnade i fel fil, då blir det youghurt…/ trevlig helg Gubben

  2. Mitt norra öga skådar en halv puttersmälla, SAAB V4 anno 1969…!?! Härlig sak som Spyker aldrig kan åstadkomma ens med fyra friska miljarder. Pepparrotskött, kalas! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.