Graningekängor och tårta – inget för statsministrar

Arto bjöd på kaffe i köket. Situationens allvar och det faktum att det fortfarande var förmiddag lockade inte till annat. De hade jämfört bilderna på spåren invid hönshuset. Ingen tvekan, det var samma kängor. Graningemönster helt säkert , sådant begriper nämligen gubbar sig på.

Efter en hetsig diskussion om polismakten verkligen har råd med fotbeklädnad från Graninge fick Arto i uppdrag att göra ett studiebesök på polisstation i Ludvika. Och det redan i eftermiddag. C-G och Gubben återvände under beklämd tystnad till byn.

Gubben hade just släppt av C-G och styrt upp Mulle på den fortfarande oplogade vägen när hans bärbara telefoniapparat ringde. – Hm, tänkte han, Arto eller C-G? Ingen av dem, skulle det vísa sig…

– Hej på dig, Gubben. Länge sen nu, hur har du det däruppe i obygden? Gubben kände genast igen sin gode vän Fredrik, som inte har nåt bättre för sig numera än att vara landets statsminister.

– Jovars, det flyter på ganska bra trots allt! Och vad har du på hjärtat? Har Filippa reat bort nåt mer sjukhus eller…

– Nä, driv inte med mig… jag har haft en jävla vecka

– Jo, jag har förstått det, avbröt Gubben, men jag har inte riktigt tid med dig nu, om du ursäktar. Urax fyller fyra år idag, serru, och nu ska jag hem och fixa en glasstårta åt jycken. Förresten, vet du om polismakten har Graningekängor? 

Fredrik lyssnade inte utan gick på som vanligt: 

– Jag har ett helvete med moderaterna, förstår du. Vet i tusan om jag ens kan rösta på dom längre… De fuskar ju för tusan värre än dom rödgröna och nu ska Anders höja skatten HÖJA! Du hör ju hur illa det låter…

Gubben lovade tänka igenom saken och återkomma efter lunch… – Du vill inte titta in på tårta? Urax skulle bli jätteglad…

”tuuuuuuuuuuuu…”

22 tankar om “Graningekängor och tårta – inget för statsministrar

  • Har dom – det låter lättfotat 🙂
   He, he, Fjollfredde – jo, men du förstår att jag har alldeles speciella relationer med makthavare – och de kräver lite smörjning då och då även om det är att kasta pärlor …

  • Ja du har rätt – han fick ju korvtårta förra året! Men han älskar ju glass så när hunden själv får bestämma 🙂
   Din grattulation är framförd och han skickar en blöt puss …

 1. Ska vi få veta att de tänker höja skatterna redan nu
  före valet och allting? Det var väl det ärligaste på länge …

  Grattis till Urax. Nu är han en vuxen vovve.
  Kanske en kagge att ha runt halsen skulle vara klädsamt.

 2. Vi hade en liknande jycke när jag var liten. Utan stamtavla. Korsning mellan New Foundland och Schnauzer. Lystrade till namnet Murr, men grannbarnen kallade honom Livsis. Som en förkortning på livsfarlig, trots att han var löjligt snäll.

 3. STORT grattis till Urax 🙂
  Ge honom en kram från mig 🙂
  Och du, låt honom vara om han strosar omkring på gården och ser ut över sjön. Han får antagligen kontakt med andra sidan. Det är tyvärr för mycket snö för små ben att ta sig över nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.