Hushållsnära spritproduktion bakom lömsk fälla

Gubben har haft fullt sjå de senaste dagarna med rikspolitikernas irrläror vilka allvarligt inkräktat på de betydligt viktigar bekymmer som drabbat föreningens produktion i Utrippans hönshus. Men efter att Gubben bestämt att alliansen på bara tre år lyckats både sänka SJ och temperaturen så är det nu fritt fram för oppostionen att kasta disktrasor, höja skatter och sparka pigor.

Med det sagt har nu Gubben, i alla fall kortsiktigt, fått tid över till Hembrygdsföreningen och den högt uppskattade hushållsnära tjänst som byborna (helt skattefritt)  åtnjuter.

Gåtan med den objudne gästen i hönshuset väntar fortfarande på sin lösning. Arto envisas fortfarande med att inkräktaren var en, av gubbarna hittills okänd, törstig representant för ordningsmakten medan Ingersord gjort nedslag i föreningslivet och påstår att det är Post-Pär.

Ytterligare tips finns, t.ex. från Imse som antyder mellan raderna att det kan vara Fredrik (M). Men föreningen kräver fullständig klarhet och därför har en listig fälla gillrats för att fånga ”han med Graningekängorna”.

Pålästa granskare av denna nutidsskildring minns säkert att produktionsutrustningen av säkerhetsskäl flyttats till Kneplund i Persbyn. På föreningens uppmaning har nu Kneplund även satt upp en skylt som ska locka in ”Graningemannen” i fördärvet. Och nu väntar hela gubbrådet på att fällan ska slå igen…

12 tankar om “Hushållsnära spritproduktion bakom lömsk fälla

  1. Att torka diskbänken med Fredrik och Maud, känns faktiskt helt okey.

    Lycka till med fångandet av Graningemannen. Väntar med spänning på rapport om det är Fredrik eller möjligtvis, rent av Maud! Hur säker är du på att det är en man?

  2. Vi Imsar håller oftast ihop i vått och torrt, men i detta dilemma så kom jag att tänka på Inge Gran… han har tidigare uppvisat en stor fabläss för diverse apparater. Han håller oftast till kring Röjnoret men vem vet han kan ha följt den gamla vandringsdriften….eller känt lukten ….
    Men Post-Pär är fortfarande lurig….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.