Svensk kommandoräd förolämpar broderland

Det blev en sen kväll. Gubben var inte hemma förrän efter elva. Men strategin för att möta norrbaggarnas ilska över att anklagats för kungamordet var lagd. Och förbudet att fiska och sno röding var inte längre ett hinder – i alla fall inte i teorin. Gubbarna har en plan, se!

Istället för att som vanlig köra bil över gränsen vid Valdalen och Gutu skulle gubbarna finta den norska krigsmakten genom att köra skoter över gränsen strax öster om Sylen. Därefter ta vägen över fjället Sylvola och ner i dalen mellan Revlingkletten och Gröthogna. För säkerhets skull har de skaffat förklädnad i form av ryggsäck, röda toppluvor samt fyra norska flaggor på meterlånga pinnar.

Så på söndag kommer alltså en grupp svenska kommandogubbar att anfalla Norge, ta deras röding samt sjunga ”seiern är vår” en hel vecka! Just det, skita ska vi också göra – i Norge!

Tjabba!

22 tankar om “Svensk kommandoräd förolämpar broderland

  1. Skotrar är visst förbjudna i Norge, som allt annat… Själv ska jag, karl´n å nåra från byn fiska på sellnässjön imorron. Lagom med gångavstånd hem, om man tröttnar på gubbtjål…

  2. Men hej då ditt” Norska” halvfabrikat.Bra förklädnad det där. Men du g får ha färg med dig och måla om rödingen till en blå fisk eller nåt så det inte syns var ni hämtat den, Röding foliegrillad mellan ett par stenar på fjället till middag för en hungrig vandrare åhh det är stort sen krypa ner i sovsäcken och vila sina trötta ben. 14 dagar i det stora ingenting med forsar och små jockar då laddar man batterierna . Ha det skönt där du är då.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.