En påse list och vita blixen avgjorde

När generalmajor Jon B. Fosse ryckte fram med sina trupper efter tre dagars bevakning var gubbarna beredda. Arto hade nämligen råkat snappat upp ett skrapigt nyhetsinslag på rikskringkastninga där planerna på ett snart avslut på skandalen med de svenska gammelgubbarna avslöjades.

Skotrarna (och en hutlös massa röding) hade gubbarna redan i onsdags gömt i dalgången invid Ryvangsleden. Och nu var det lördag. Tidig morgon. Och gubbarna hade intagit beredskapsläge ”Jon”, d.v.s. de sov fullt påklädda och kaffet var förberett. T.o.m. skidbindningarna var påspända – bara att hoppa i stövlarna.

C-G som hade vakten larmade och efter en god frukost (mer brått har aldrig vettigt folk) bar det av. Gubbarna litade helt på vita blixens överlägsenhet i blidföret. Och den svenska armens vita skidor svek dem inte…

I full fart kom dom farandes nedför fjället och närmade sig snabbt framryckande norska styrkorna. C-G i täten, stor och rund, krossade allt motstånd. De stackars norskgutterna for som svärande käglor åt alla håll och inte ens en ViktigPetter Northug skulle ha hängt med i svängarna.

Och de gutter som ändå försökte hänga på föll för Artos listigt utplacerade fälla – två små rödingar i en ”tappad” påse! I glädjen över att svenskgubbarna tappat sin fångst gav de upp jakten, grävde ner sig i en snödriva och firade framgången med en hurtig kampsång.

På kvällen åt Gubben stekt röding… 😀

8 tankar om “En påse list och vita blixen avgjorde

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.