Som ung på nytt

Asta, gammeltiken, blev som ung på nytt. Nosvingarna vädrade, musklerna spändes. Vad som väckt hennes intress visste inte Gubben men han lade snabbt med van hand en ögla runt staven för att få bättre tag. Spårlinan sträcktes och Gubben fick fullt sjå att hålla jämna steg genom det nu nästan snöfria skogspartiet. Och där snön fortfarande låg, bar skaren.

Tillbaka på skogsvägen lugnade hon sig. Tryckte hål på den tunna isskorpan med framtassen och drack av det klara vattnet i vårdiket. Urax, som egentligen inte drivs av jaktinstinkt, hade ändå utbyte av rusningen genom snåren. Han skuttade och sprang runt Asta, skällde och störde i största allmänhet. Skitkul!

På hemvägen njöt de av glittret från den sedan i måndags isfria Rämen. Nu väntade frukost och sedan en kort stund vid datorn för att lämna ifrån sig ett livstecken till Vildhunden, Cici, ImseCivilingenjören, Nisse, Imse/Inger m flera bloggvänner. Sedan måste arbetet med Rovern fortsätta. Dragkroken kom med postbilen i går.

 Och så måste Cyndi få sitt kaffe!

God morgon! Och bevara oss lantisar för MP!

 

14 tankar om “Som ung på nytt

 1. Asta är en mycket vacker dam och jag tror nog att hon ännu känner vårens alla dofter i sin känsliga nos 🙂

  Men hur är det med Gubben, känner han bara doften av skatter och miljöpolitik och bensindrivna fordon i största allmänhet?

  Och hur doftar en dragkrok?

  TACK för kaffet förresten. Doftade och smakade underbart. Nästan så att jag kan koncentrera mej på att jobba. En liiiiten stund 🙂

 2. Vill bara meddela att jag var nära att få med två tranor på motorhuven, för en stund sedan…
  naturen pockar på…hela tiden! Är det inte frestande dofter för en hundnos så är det Tranor som vill hamna på grillen….

 3. Oj va spännande med paket från England! Kan kärran tänkas vara klar tills det är dags för Good old England den 29:de maj tro? Vi ska då dit med ett gäng Land Rover är det planerat. Höj!

 4. Ursäkta, men vad är det för underbar ras du har som inte drivs av jaktinstinkt? Till och med min lagotto, som ska vara utan denna instinkt (påstås det), har upptäckt att det bak i generna ligger en fågelhund och lurar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.