Nu måste vi få ordning på byns frälsta kvinnor

Efter en hektisk helg med kräftor och annat ansträngande noterar Gubben att byns frälsta kvinnor ifrågasätts från flera olika håll. En sådan oordning kan naturligtvis inte accepteras varför pastor Adam Evaldsson, som ju kan det här med frälsning, kallats hem från sin semestervistelse i Cap d’Agde på franska rivieran. Pastorn har där fördjupat sig i den nakna människans storhet vilket bedöms kunna underlätta uppdraget ytterligare.

Nåväl, frälsaren själv kan ju vän av ordning tycka vara den som är bäst lämpad att bringa just ordning bland sitt frälsta kvinnfolk. Vanligtvis är han helt säker på att han bara frälst redan andligt mottagliga – men i detta fall kan han inte riktigt minnas alla. Inte ens om de blivit frälsta på riktigt eller bara låtsas.

Nu hoppas hela byn på att pastorn därför ska kunna reda ut situationen. Alla utom PP-ledningen i Utrippan som ser vissa PR-fördelar med den osäkerhet som råder…

11 tankar om “Nu måste vi få ordning på byns frälsta kvinnor

 1. Hej Gubben. Nu har jag länkat in dig i min länkrad så jag slipper snurra runt efter dig i skogarna.
  Haha ja den pastorn har att göra Hallelulja.
  men det ger ju lite funderingar i det kära Utrippan med. Frälsaren kommer väl att synas en aning mindre nu efter detta.Han r en persona non grata person i vissa kretsar ower there skratt.. Det rör på sig kan man ju säga. och PP seglar vidare ha det bra i Utrippan gubbe men håll i hatten idag du.

  • Hej Filifjonkan! Så, även du har har återvänt efter sommarens vedermödor 😀
   Halleluja – jag kan inte säga det bättre själv! Och det går för såväl frälsare som gänget i Utrippan.
   MEN hatten är jag rädd om !

 2. Det kan ju hända att Frälsaren, med fräs som from down under, inte kände till att damerna vid Rämmen inte är så lätta att frälsa som han enligt envisa rykten trott. Tji fick han!

 3. Ojoj godförmiddag på dig Här får man nöta på sina sista småchips som skramlar runt där uppe hur man skall komma åt att få platta till någon eller bara skratta åt några tokerier som inte har hänt i stora staden ej heller i Rämshyttan eller Utrippan men om det hade det så hade det hänt i nämda byar. Nåväl förbifarter brukar inte lämna trakternas affärsinnehavare någon ro åtminstone inte vad gäller plånboken deras.Det brukar bli som hos kossorna våra kära mjölkproducenter ”sin” i skafferiet då. (läs plånboken.)Som tur är konstaterar nu Filifjonkan att kossor hava icke plånböcker,, Men det har Filifjonkor och i dem är det sin ofta. Hur det nu se ut i Gubbens plånbok vete katten men kanske Urax.Ha det nu så bra men var försiktig om det lurar några förbifartsdemonstranter i buskarna. Låt Urax scanna av trakten först .

 4. Utan Urax skulle jag inte klara mig. Men det har du verkligen förstått. Hur det är med allt annat så känns det som en del skulle jag nog kunna vara förutan .s.a.s 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.