Fler röda Alfor till folket!

Gubben besiktigade sin Alfa Romeo i går. Den var helfrisk. Flickebarnet som granskade åkdonet verkade inte heller ha några större skavanker utan gled enkelt och lätt in och ut ur sittbrunnen. Hade det inte varit för några metallpinnar i underläppen så kunde Gubben svurit på att också hon var helt frisk. 

Då har Gubben det lite knepigare med samma övning. Knäna knakar och ryggen kvider. Sedan, väl på plats bakom Alfans ratt, är sådana bagateller som bortblåsta, men det skulle han aldrig erkänna… 

Men Gubben är inte ensam om sina krämpor. För bövlen! Han tillhör ju världens sjukaste folk. Ett folk som är så sjukt att det nästan är omöjligt att hitta någon som är HELT frisk. Som hemma i byn. Där är det bara Elsa på OK-macken som är riktigt frisk! Fan, det är nästan så folk drar sig för att tanka hos henne – det kan ju smitta!

Nu är ju inte frisksmittan så farligt för Gubben längre. Han är ju pensionär – och då behöver man inte ens vara sjuk för att anses vara eländigt skröplig och ömkansvärd. Det förenklar livet och sänker kraven på hans samhällsinsats.

Därför behövs Gubben bara vart fjärde år och om inte Alfan fungerar blir han säkert hämtad till vallokalen i Spraxkya. Och på vägen dit får han veta vad som är bäst för honom. Understruket med några tragiska livsöden som nu kan exploateras och utnyttjas i det s.k. godas tjänst.

Gubben är emellertid rätt säker på att detta och liknande olyckliga öden kommer att mötas med den värme och mänsklighet som är möjlig oavsett vilka som rör om i maktens grytor. Han tror därför inte på att det är speciellt lyckat att försöka dela upp folket i goda och onda. Lika lite som i sjuka och friska. Eller i arbetslösa och anställda. ”Världens sjukaste folk” förtjänar en mer konstruktiv inställning till de utmaningar som måste lösas. 

Och sedan, efter valdagen, rullar livet säkert på som vanligt, trots alla farhågor om det motsatta. För såväl sjuka som pensionärer och för Elsa på macken. Så länge som hon nu orkar hålla tankarna fyllda. Men det bekymrar inte alla!

För Gubbens del är livet efter valdagen (förhoppningsvis) inga större problem även om ingen längre ömkar hans tillvaro. Knakande knän och kvidande rygg till trots. Han har ju sin Alfa.

Ja, jädrans! Fler röda Alfor till folket… det lyfter i alla fall upp mungiporna en aning!

16 tankar om “Fler röda Alfor till folket!

 1. Hej Gubben.
  Ja absolut fler alfor till folket men måste de vara röda? Nåväl säger du att Elsa på macken är frisk?Det var då ett rekorderligt fruntimmer får jag ju säga. Men du Gubben kan du inte höra med Artoro om han har kvar lite smörjfett som du kan få lite av till ditt knak och gnissel så skall du se att det ordnar sig oavsett väder.
  Ja Filifjonkan måste ju tillstå att man är rätt trött på allt kackel i alla tänkbara kanaler,Det slår traktens hönshus.Agda i saligt minne bevarad..skall bli skönt slippa höra om det mer. Men förstås skall det stötas och blötas vem som gjorde fel och varför,Det tar väl ett halvår minst att utreda suck.. Får väl trösta mig med en Alfa jag med då men den skall attans inte vara röd! Trevlig helg på Dig !Och du håll i hatten..

 2. Ack ja, jag minns hur det var i västra rikshalvan: man gick till jobbet fast man var sjuk för att inte spräcka sin budget; i stället spräcker man blåsor och blindtarmar och allt möjligt i längden. Inte konstigt att folk blir kroniskt sjuka.
  Här borta däremot har vi ju ett fungerande sjukförsäkringssystem.

 3. Någon rättvisa får det väl lov att vara.
  Nu får det förståss lov att skapas en banderoll till 1:a maj 2012. Ser framför mig det tjusiga ekipaget komma strax bakom musikkåren och framför viftande matchande fanor. Sedan blir det jämlikhet och alla kan känna sig friska och sunda. Jaaa, det blir väl bra.

  Det är klart, nu är ju inte Alfa Romeo en svensk bil… Vid närmare eftertanke blir det nog inte så lätt. En violett-blågrön Saab som i alla fall, efter många om och men, tillverkas i Sverige? Och på så sätt blir det fler tankar för Elsa att fylla sitt behov.

  Här hos oss är det blått som sitter i det vita huset medan de röda leker korkade indianer på krigsstigen.
  Just some inside information.

  • Det får nog bli Alfa i 1:a majtåget ändå. Vi har ju inte några svenska bilmärken kvar, Volvo är sålt till Kina och Saab till Holland.. Men vi kan ju köpa Alfa-fabriken 😀
   Må bra over there!

 4. Ja vill ba säj en sak, brannbila je rö, inga andra bila!
  Hur skull hä si ut å kömma ve n sån där lillskörv om hä brinn nagerscht! Varsch få du plats ve brannslanga? Nä, skärp opp dä å köp dä n rikti brannbil om du tänk lek brannkår!
  Nä, nu måss ja slut, vattne ha gått!

  • Nu ska du inte vara elak mot min röbil bara för att den är liten och inte har brannslang. Hur skulle det se ut om jag kom åkandes förbi konsumföreståndarn med fulla sirener – han kunde ju inbilla sig att jag har brått och börja inbilla sig nåt tok – tänk om du skulle bli av med medlemsrabatten!
   Torka upp nu och bli lite snäll 😀

 5. Bäste Gubben!
  Det är synd att det inte blev någon stor valfråga angående fria röda Alfor till befolkningen!

  Det skulle väl verkligen få igång hjulen i det här landet: fler som tankar på de annars nedläggningshotade mackarna, fler punkteringar vilket kräver fler däckfirmor och så vidare och så vidare…

  Hoppas allt är väl med dig förutom de små krämporna! 🙂

  /Car Bil

  • Hej Car Bil! Det var verkligen roligt att du ville köra förbi. Och jag håller med dig om valfrågorna – tänk om de någon gång kunde handla om väsentligheter. Som rätten till röd Alfa eller vårdnadsbidrag till renoveringsobjekt eller flerbilavdrag eller… ja du fattar 😀
   PS. Jag saknar dina lämningar, handskfack och Undvikanyheter!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.