Waplotto hotar gubbe i dalaby

Det pep till i Gubbens bärbara telefoneringsapparat. Nytt meddelande mottaget. Han anade trubbel ty han får annars bara SMS när han fyller år. Mycket riktigt, från avsändare ”Domstol” kom följande rader inklusive stavfel och dålig svenska:

”!:a ärenden har skickats till domstol angående waplotto läs www.testfakta.se. Kontakta ko och be den hjälpa er med advokatkostnader. Ko´s råd och hjälp till er kommer bara att kosta er pengar. Undvik mer avgifter betala 498kr till bg 5483-4593″.

 Tidigare i sommar har Gubben uppmuntrats med hotfulla SMS-meddelanden från någon som kallar sig ”Lagkrav” och några veckor tidigare var det vännen ”Inkasso” som hörde av sig. Inget av dem gick att svara på. Rekbrev till ”Fastighetsinvest i Skåne AB” (företaget som skickade ut fakturan på lotteriandelar i något som kallas Waplotto/Euromillions och som Gubben påstods ha köpt) kommer tillbaka oöppnade.

Jessica Martinsson, som utgör styrelsen i bolaget, är inte heller kontaktbar (om man inte vill åka till Almtorget 2 B, i MALMÖ). Ringa på hennes telefon 073-9767607 är inte heller framgångsrikt. Men ring gärna och prova. Hälsa att Gubben vill tala med henne!

Märkligt fruntimmer det där. Liknar ingen Gubben tidigare stött på. Tänka sig, undvika vilja bli kontaktad en kund? Men bankgirot till hennes bolag – det funger säkert! Fast vem har lust att pröva?

Så Gubben hänvisas till Waplottos kundtjänst på nätet. Det är bara det att Waplotto hemsida sätts upp och läggs ner lite hur som som helst. Och vem vågar skicka något meddelande – man kan ju åka på fler ”Lagkrav”. Sedan några veckor finns ingen hemsida alls.

Ytterligare ett födgeni från Malmö är inblandad. Dennies Pettersson, central i flera bolag, som sysslar eller har sysslat med porr via internet och telefon. Pettersson har verkat i bolaget tillsammans med en viss Ronnie Lidén, tidigare chef även för kraschade indrivningsfirman Persolvo inkasso. Persolvo inkasserade pengar åt bland annat skojarbolaget Harrys Expo. Herr Pettersson är nu mycket indignerad över att Gubben m.fl. påstår att han är en bluffare! Men det kan Gubben leva med!

Gissa om Gubben tänker betala? Nä, men polisanmält skurkarna, det har han!

– Tokket folk det finns, sa han och tog Urax på en promenad. – Tro att de kan lura en gammal gubbe, va? Jycken lyfte på benet och höll med.

UPPDATERAT 28 oktober: Nytt SMS kom i dag:  

”Då konsumentverket ej kommer till beslut i ert ärende anses ej några fel begåtts. Unvik inkasso. Betala hela er skuld nu 5187 till BG 5483-4593 Waplotto”

Telefonnummret som uppges vara avsändare går till Konsumentverket i Karlstad!!! Snacka om fräckt! Kapa konsumentverkets växel – Men nu har dom väl ändå skitit i det blå skåpet!

Kravet finns ju inte (mer än som ett påhitt av dessa skurkar) . Hoppas verkligen ingen betalar – det finns ingen anledning att göra något – först om de envisas och faktiskt lämnar vidare till ett godkänt inkassobolag krävs insats i form av att bestrida kravet!

14 tankar om “Waplotto hotar gubbe i dalaby

 1. Då skulle Gubben se de där erbjudandena jag får från ”Nigeria”. Den ”kundtjänsten” går inte av för hackor den. Då är det minsann inte frågan om några futtiga
  svenska hundralappar.

  Kom att tänka på Hasse å Tages ”En spik i foten”

  Önskar er alla ett trevligt veckoslut 🙂

  • Ja, det är det också. Men tydligen tjäner de pengar på att hota och skrämma folk till att betala. Annars skulle de ju inte hålla på.
   Nu visar det sig att det är ett riktigt rövargäng som hållit på länge med bedrägerier och skumrask i en gråzon där lagens långa arma verkar ha svårt att nå dem.

 2. Ping: Waplotto fortsätter att jävlas « By á Bladet

 3. Hej!
  Är det någon som vet hur man spärrar anonyma SMS?
  Jag vill ha slut på alla dessa dårars SMS uan att behöva byta telefonnummer. Varför är det möjligt att sända anonyma SMS? Skräpostfilter finns i datorn, varför inte i mobilen?

  • Ja det är en bra fråga. Nej, jag vet inte hur man kan spärra vissa SMS – om det går. Däremot vet jag att det går att köpa massutskick utan avsändare. Det är så dessa skurkar gör.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.