Jeans och arga kärringar

– Men Gubben lille, inte ska du gå ut med hunden i finbyxorna? Ammie blängde på Gubben. – Ta på dig ett par rena och olappade jeans istället, de är ju både billigare och… 

– Du ska ju sluta köpa den där Aftonblaskan, har jag ju sagt, avbröt Gubben, flinade och tog på sig skogspjäxorna. – Kom Urax, det här med mode är det bara du och jag som begriper…

Regn och blåst. De tog Mulle till Långsjön. Fram eller bak? Viktig fråga. Urax föredrog bak! Hatten blåste av vid gamla pumpstation. Urax fick tag på den vid Axelssons brygga. Gubben insåg att den nu genomblöta hatten passade bättre i handen än på huvudet. Den bärbara telefoneringsapparaten skrällde.

Gubben fumlade med locket, lyckades trycka på fel knapp och samtalet försvann. Trasiga jeans och telefoneringsapparater med knappar som, om de överhuvudtget syns, inte går att begripa sig på… Gubben muttrade ilsket något om alla nutida tokerier!

Han kände igen numret. Det var Maria Wetterskäftig som sökt honom – hon vill väl ha råd av Gubben som vanligt. – Hon måste göra något åt sitt humör, den saken är då helt klar, tänkte Gubben. Ända sedan valet har hon varit mer förbannad än vanligt. Förr kunde hon ju le lite mellan ovettet. Numera är hon skitförbannad hela tiden. Inte konstigt att Fredde tar det lite lugn med damen. Det skulle Gubben också gjort.

Ilskna kärringar är inte att leka med!

8 tankar om “Jeans och arga kärringar

  1. Jag förstår inte att fruar alltid ska ha synpunkter på ens klädsel, eller frånvaron därav. Kanske det är där som skon klämmer på fru W. Det anses ju opassande bland fruntimmer att ha synpunkter på de karlars med vilka man inte är gift klädsel, och en sublimering inträder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.