Nya hot och nya löften terroriserar hembrygdsförening

Gubben har lärt sig att det ibland är bra att tänka och göra tvärt om. Som att gå hundrundan i andra riktningen. Istället för att ha gryningssolen i ryggen mötte han den vid dammen. En lång stund försjunken i bilden av dammbron mot den morgonljusnande himlen. Så vacker men samtidigt så förgänglig. Snart skulle den skingras av dagsljusets avslöjande klarhet. Men i morgon kommer en ny gryning! Kanske inte lika vacker, men ny!

Urax, som tröttnat ut på sin husses passivitet, satte nosen i sidan och det blev åter en hundpromenad. Genom en ännu sovande by. Ingen verkade låta nattsömnen störas av gårdagens löpsedel på Elsas tidningshylla. Terrorhot mot Sverige Säpo varnar. Om några i byn var bekymrade så var det i så fall hembrygdsföreningens styrelse. Men inte för löpsedelns hot utan inför måndagens val av föreningsordförande.

Tovningsklubbens Mona S Ahlin kräver nämligen att få in en toverska i föreningen. Ett förslag som, om det stöds av Jimmie i Idkerberget, innebär att brygden inte bara grumlas med främmande inslag och utan också riskerar få en bitter eftersmak. En eftersmak av populistiska uttalanden om att aldrig någonsin tova tillsammans med Jimmie. Och lukten påminner om den från sura förlorare.

Men om Gubben tillåts göra tvärt om måste väl Mona också få det. Så klart! Hon kanske bara inte alltid förstår innebörden av vad hon säger och lovar. Eller är det möjligen som hon själv brukar säga om sig själv;

”Mona, är noga på att skilja mellan vad hon säger och vad hon lovar, och det gör hon aldrig avkall på”

14 tankar om “Nya hot och nya löften terroriserar hembrygdsförening

 1. Hej Gubben!
  Så du är igång igen. Och fortfarande lika svag för soluppgångar.
  Själv föredrar jag sömnen så dags. Drömmar kan också vara vackra.

 2. Uppe med tuppen och motsols.
  Det är något särskilt med att vara ute när alla andra fortfarande ligger och gonar sig i sängvärmen. Det känns väldigt fritt. Vilken vacker promenadslinga du verkar ha.
  Jag väcktes kvart i fem av fem ylande, utsvultna småmonster. Då drog jag täcket över huvudet och försökte låtsas att jag inte var där, men en timme senare gav jag upp. Då gällde det att skynda sig rensa golvet så att det gick att ställa ned matskålarna.
  Undras om Mona orkar med tidiga morgonpromenader eller om hon får nöja sig med att andas in tovdamm?

  • Du får inte ge några signaler om att du är medveten om deras existens – så snart de får minsta blick drar det ju igång 😀
   Men lika roligt varje gång, eller ….

 3. Vad var det Mona sa nio gånger, hon skulle väl överträffa Jesus och Petrus. Tre gånger skall du förneka mig innan tuppen gal på morgonen.
  Nu bygger Mona sitt hopp på att de nya invandrarna i riksdagen skall hoppa i galen tunna.

 4. Så poetiskt Gubben hotar med nya gryningar! Nästan så att det suddade ut måndagsdimman över blåbärsskogen. Nästan.
  Det ser om om någon tovat ut ett helt får i luften här… Ett gråluddigt, bräkande måndagsfår.
  Inte röstade väl jag på fler måndagar, eller… gjorde jag??

 5. Visst vore det förfärligt om den vackra utsikten förstördes av någon som springer omkring med en i-fåne eller liknande i fickan. Imagine!

 6. Hej Gubben. Vacker gryning sannerligen.Men så är det ju en bygryning och det gör mycket det. Apropå tovning och galna tunnor så förnekar de sig inte såsom Mona och gänget gjort.
  Ja det blir intressanta hembygdsföreningsmöten hädanefter kanske med toviga styrelseledamöter rent av! Ja Mona S Ahlin har ju känt svårt att skilja på saker inte bara vad hon säger utan vad hon äter med så att vända kappan efter vindens härjningar är nog en enkel sak där.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.