Kebabkrig i lekskolan upprör dalaby

Under tiden Gubben utvärderar majorens RA122 som lämplig bärbar telefonersättare är resten av byborna i uppror. Anledningen är att det kebabkrig, som flera klarsynta invånare (Arto t.ex.) varnat för, nu verkar stå inför dörren.

Dörren i fråga är den till huvudentrén på lekis i Storslätten. Och kebaben är den som lagas i köket därstädes eftersom alla tror att alla gillar kebab. Alla utom lille Jimmie som öppet protesterar mot kebabdieten och kräver diskussion om matsedeln. Fredde, Mona, Maria och inte minst Ve-Lasse gör nu allt för att tråka lille Jimmie.

– Han ska fan mig käka kebab han med, vrålade Ve-Lasse, och kastade en hel tallrik kebab i ansiktet på utomjordningen Jimmie. – Jag vill också kasta mat på Jimmie, ropade Mona avundsjukt och bad Maria hämta en hel kastrull från köket. Fredde blängde ilsket på bråkstaken Jimmie men utnyttjade bara kebabaliken för att gömma sin kebabportion bakom högen av myskuddar.

I viss mening slutade dagen på lekis som den brukar. Alla hade klarat sig utan att ha käkat någon kebab och var synbart lättade däröver! Men ett öppet kebabkrig rycker dock oroväckande snabbt allt när närmare och så länge det bara är Jimmie som vill diskutera matsedeln så kommer husmor att få kasta massor med fin kebab!

I morgon kommer Fredde att välja kamrater till sitt bord och alla hoppas på att det då ska bli vapenvila med falukorv och mos.

– Gubben anropar Arto, Arto kom! …. Kanal 4, Gubben till Arto, Arto kom! …. Gubben till Arto, Arto kom! …. Gubben anropar Arto, Arto kom! …. Gubben anropar Arto, Arto kom! …. Gubben till Arto, Arto kom! ….

… för helsike – svara! Kan inte någon prata med någon?

14 tankar om “Kebabkrig i lekskolan upprör dalaby

 1. Ohhh hej Gubben så bra du får ihop det jag tror jag skrattar ihjäl mig det är ju så klockrent
  alltihop.Ja stundar spännande tider tur du har din ra122 att rapportera ifrån om det kniper. Men kanske skall du ta en annan kanal. Ojoj torkar ögonen av skrattårar,,mera återkommer hoppas du får svar,,,

 2. Kanske barnen istället för mos kan få stuvade makaroner till falukorven. Det ger lite mer substans. Om det nu skall kastas. De har ju så svårt att behärska sig.

 3. Ping: Tokiga gubbar har Grålle – kvinnor har det inbyggt « Gubben vid Rämen

 4. Jag tycker synd om han Fredde, tänk att bjuda hem alla nya i matlaget. Vilket jobb att laga all maten. Nä -representation hemma lär bli jobbigt – han gör nog rätt i att inte bjuda i alla, även om Mona surar.
  73 klart slut

 5. Uj! Blir det inte vapenvila på Freddes bord så kanske alla får surströmming, och vem vet hur det ska sluta?
  Någon av de kanske till och med tar lite skarpsill och sedan är ju matkriget i full gång, huga! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.