Byns bollar är inte längre runda men just retro

Efter att Gubben fått oväntat stöd för sin livsstil i ett av storrikets ledande organ är han mäkta omöjlig på alla de sätt. – Snart har han väl hatt på även när han sover, säger en uppgiven hustru, plockar upp hans damasker och släpar in hans nyinskaffade bärbara telefoneringsapparat. Båda attributen hade han lämnat på hallgolvet i tron om att det forfarande finns husor och butlers i alla hem med lite klass.

Han har också börjat titta på sportnytt, trots att han har färg-TV. Hästpolo och kricket, vilket betyder att han inte tittar särskilt länge ändå. Men det lär vara en svartvit Phillips Reportage på gång. Han ska bara komma överens med ägarinnan, fru Sunesson. En i grunden omöjlig uppgift men Gubben är övertygad om att även byns värsta kärring har ett pris hon inte kan motstå.

I husorganet läser sedan Gubben om en annan högt prisad figur. Zlatan heter han. Ett märkligt namn på en Malmöpojk men eftersom Gubben en gång hade en klasskamrat som hette Emil men kallades Zleta efter sin rännil under näsan så har han ett stort mått av generöst överseende i sin karraktär. Så vill grabben kallas Zlatan, så är väl det OK.

Nu säger denne Zlatan att han spelar fotboll för att vinna. Sensationellt! Och eftersom han har räknat ut att det är 22 man på plan så är det OK att sparka skallen av några – bara man vinner. ”Men det är samtidigt viktigt att visa respekt för motståndarna. Och bollen är ju rund”. Ja, varifrån får han allt, denne Zlatan?

På Gubbens tid var fair play viktigt. Att vinna på annat sätt var generande ynkligt. Men på den tiden var inte heller bollarna riktigt runda – snörningen och gummiblåsans munstycke förhindrade detta.

Så, nu har Gubben bestämt sig för att köpa in ett gammalt lager fotbollar till byns klubblag… och satsa på fair play!

19 tankar om “Byns bollar är inte längre runda men just retro

 1. Jag har hört att det är mycket pengar i fotboll så det är ju bra med knytband där på sidan (eller är det uppepå?) så att man får ut pengarna. Så Gubben får gärna skicka några såna där nästanrunda bollar till blåbärsskogen för vi har nästan slut. På bollar alltså.

 2. Jo de fanns en liten sjö eller pöl eller vad man ska kalla det. Hursomhels den 23:e kommer det att krylla av Land Rovrar i området då vi har för avsikt att hedra byn med ett besök med anledningen av den årliga höstturen.

 3. Att man kan tjäna pengar på att springa efter en boll! och tillsammmans
  med en massa andra! och försöka ta den från varann – kan dom inte ha varsin? har dom inte råd med det?
  Gubben! en affärsidé! Om du kommer över ett gammalt lager kan du
  sälja dem dyrt så slipper dom bli osams.

 4. Zlatan hit och Zlatan dit,,,vem f..n är Slatan! Kan man undra ´Har de inga andra i lagen består det bara av en spelare numera tycks det? Jag tycker denne är överexponerad samt överreklamerad med.Läser hellre om getter eller gamla Grållar. Det är också bra.

 5. Förbaskat. Zlatan var inte förbannad nog tydligen.
  Fast jag tror det var Churchill eller någon som sa att om man var arg så kunde man hålla det bästa tal man någonsin ångrat, kanske var Zlatan så överilsk att han inte fick något gjort. Vem vet? 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.