Svårfångad get skapar oro i dalabygd

Eftersom Gubben ännu inte fått tag på en flyttbar telefoneringsapparat som fungerar rullar livet på utan kontroll i såväl Rämshyttan som dess utbyar. Anders med Svansen har därför återigen kunnat släppa lös sin get, Bud, på gator, torg och i bäckar utan Gubbens överinseende. Och som vanligt är det lite svårt att få grepp getfan trots alla getspecialisters tappra försök att fånga in den! 

Och att geten måste fångas in råder ingen tveksamhet i byn – annars riskeras både vår bidragsberoende hembrygd och våra arbetsbyten. Men just nu ser det lite svårt ut

Anders själv menar att getens uppdrag just är att hålla folk i full sysselsättning och så långt verkar ju allt gå enligt planerna. Nu står bybornas hopp till Adolf i Klyken, byns meste pensionär. Adolf lär ju ha fått lite extra getgodis att locka med (eller var det tvärt om, geten hade fått pensinärsgodis) och om allt går vägen kommer Adolf att fånga geten och bli rik på kuppen.

En rikedom som kan komma väl till pass eftersom överläkare Akutén i Idkerberget behöver en ny stol. Dubbelt så stor sägs det! 

Vad telefoneringsapparaten beträffar så visade det sig att senaste fyndet inte heller fungerar eftersom någon avvecklat systemet NMT-450 för flera år sedan! Gubben suckar och letar vidare. När kommer en flyttbar apparat för folk som inte vill aj-fåna sig utan bara ringa?

8 tankar om “Svårfångad get skapar oro i dalabygd

 1. Tack Gubben för att du håller mig informerad om vad som sker ute i bygderna. ”Norran” är nog bra på sitt sätt, man får veta om en cykel blivit stulen eller om två ynglingar kommit i slagsmål på hamburgerbaren, men det finns ju så mycket mera som sker utanför vårt läns gränser.
  Men nu hörjag att det är slagsmål ute i köket, bäst att gå dit och sära på de fyrbenta småttingarna.

 2. Getter ÄR ologiska och motsägelsefulla och Anders med svansen behöver nog liiite hjälp med sin. Hoppas inte Bud kommer för nära Gubbens brunn bara…Då får Gubben ställa sej en bit ifrån och låta som en morot!

  Dubbla stolar! Vilken bra idé! PG har mumlat nåt om att man inte ska sitta på dubbla stolar och jag kan ju hålla med om att vi inte har plats för mer möbler nu, men i raketen kanske… 🙂

  Finns det inga telefonkiosker i byn förresten? Annars får Gubben bygga en. Adolf kan väl bekosta ett par stycken nu. Getsäkrade förstås!

  • Nu har jag rännt runt hela morgonen och försökt härma en morot – men inte hjälpte det. Däremot försökte Ammie stuva mig in i sängen igen – du måste vara riktigt sjuk…

   telefonkiosk – varifrån får du allt! Är det inte bättre att du gästskriver här än den där redaktörn… 😀

   • Nyss när jag tittade in var det en skitful gubbe här så jag tittade snabbt ut igen! Tror det var redaktörn som spökade. Ja, r-e-d liksom. Och han såg INTE ut som en morot, möjligtvis som en get!

   • Allt är DITT fel! Jag har jobbat hela natten med att få till gästskribenter och loggat mig både hit och dit – och så helt plötsligt var jag inte längre mig själv – fast ändå på nåt sätt 😦
    Och då var det han, den gamle gnällgeten, som spökade – tror jag 😀

 3. Fan Gubben, ta det lugnt 😉 Gästskrivare är som getter. Finns lite överallt, helt ologiskt. Och spökskrivaren…VAR det r-e-d alltså…vill nog säja nåt. Kan det vara…Ja, det är det nog… Gubben får fixa till den där hörnan lite bättre. Tror Gubben glömde kaffet. Och telefon! Men först är det nog bäst att Gubben vilar lite efter nattens flygtur 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.