Dubbeldäckat (S)uppdrag kraschlandade i hundgård

Han sköt fram fram trottelreglaget och sänkte varvet till 200 rpm. Tempmätaren visade 134 Fahenheit. Pefekt! ”Tornet till Gubben, klart för take-off. Vind 6,5 m/s, SW…” Gubben drog åt sig trotteln, de 9 cylindrarna varvade upp till sitt maxvarv 1200 rpm. Med rytande motor drog han iväg längs den provisoriska startbanan.

För kompensera för sidvinden höll han kvar planet på banan lite längre än vanligt genom att hålla ner höjdrodret en aning. Drog sedan bestämt åt sig spaken och, när hjulen lättat, skevade han snabbt upp mot vinden och steg raskt till 600 fot. Långt nere skymtade Artos lada och hönshus men snart var gården i Utrippan utom synhåll.  Han planande ut på 700 fot och justerade trotteln till 400 rpm.

Fartvinden, som han lärt sig älska, drog kinderna uppåt bakåt och fick motorglasen att vibrera. Luften var klar och ren och sikten utmärkt. Tanken fylld till brädden. Fyra reservdunkar i bakre sittbrunnen. Fattades nu bara Biggles på ena sidan och Röde Baronen på den andra som sällskap på resan.

Mona hade varit mycket tydlig med uppdraget: ”Hämta hem Bodström till varje pris”. – Skitenkelt, tänkte Gubben just som motorn, en Clerget 9B, hackade till och tvärdog. I något som likande en dödspiral sjönk han snabbt ner mot moder jord desperat spejande efter lämplig plats att sätta ner sin Sopwith Camel.

– Shit, men Bodström hade nog ändå inte följt med hem, tänkte Gubben medan han rände rakt igenom en häck samt en potatisåker för att slutligen, med ett ljudligt brak, fastna med cockpit i en hundgård.

En stor svart hund slickade den stackars piloten i örat medan han försökte trassla sig ur den demolerade sittbrunnen. – Vad hände, älskling? Hustruns oro var befogad. Det är inte varje dag hennes Gubbe krachar sin Sopwith Camel på sovrumsgolvet…

14 tankar om “Dubbeldäckat (S)uppdrag kraschlandade i hundgård

 1. Det finns grindar att montera på sängen. Men dom på kan du fortsätta att drömma Biggles-drömmar utan risk för kraschlandning, kanske till och med hämta hem en och annan förrymd riksdagsman.

 2. oh haha nya Biggles i drömmarnas värld så bra du dy tog maskinen i luften med …ojoj gammalt flygaress kanske rent av. Ja Bodström han blev hemkommenderad ändå kl tre skall det avgöras för hans del..Han reser runt på en räkmacka eller nåt tror an men det visade sig till sist vara en vanlig Vasa Husmans knäcke för honom. R Arbetstider gäller även där vilket är bra. Men gubbe hur gick de med din landning på sovrumsgolvet nu då höll golvet? ahh förlåt.. du skall det vara :))

  • Jo du – nog vet man hur en sopwith Camek ska hanteras 😀 Värre är det med våra politiker – speciellt de bland räkor och majonäs! Men du ska se att han klaarar sig bra ändå – det finns många räkmackor till de utvalda!
   Golvet? Det var en s k buklandning ju 😀

 3. Jamen Worrals då? Fick inte hon vara med i din dröm.
  Typiskt karlar! 😀

  Bra att du inte kraschlandade på ett vasst hörn,
  som jag gjorde.

 4. Det verkar som att Gubben har en del kunskaper om flygning men själva slutet blev ju inte så bra. Kanske Gubben ska låta bli kaffet just innan han lägger sej. Gubben får bjuda B-ström på en tur med pitbajken istället. Mona vill säkert också va med på en sväng.

  (När jag har öppnat vill jag inte ha nåra kraschlandningar i soffan. Gubben får landa bakom Fiket som alla andra!)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.