Tre till priset av två, så häärligt!

Efter den nesliga kraschen med sin Sopwith Camel och det misslyckade försöket att få hem Bodström behövde Gubben revansch. Visserligen står det nu helt klart att herr Bodström ändå beslutat svika landet när det som bäst behöver honom men sådant snack blir lätt bortförklaringar. Därför klädde Gubben upp sig för ett besök på stadens apotek i syfte att där återställa sin manliga fåfänga.

På vägen in insåg han dock att flickorna på apoteket var ett alltför lätt byte. Det fick bli herrekiperingen istället – en betydligt större utmaning. Alltså, på med hatten bara.

In genom larmbyglarna, rak i ryggen och med uppfälld krage såg sig Gubben om bland butikens hyllor. Men han var noga med att inte ge några köpsignaler – det gällde ju att lämna initiativet till personalen, den kvinnliga alltså. Betet var agnat! Efter prick femton sekunder högg det…

– Hej och välkommen! Hon var liten, nätt och mycket söt. Och inte en enda liten metallbit stack ut från kinder, läppar eller näsa. Bara en sån sak! – Vad kan jag hjälpa dig med idag? Leendet var bedövande!

Gubben lyfte artigt på hatten och högg tag i en bunt strumpor. Blå och av den lite tjockare typen. Det var nog fyra par i bunten.

– Strumpor, såå bra! Fantastiskt! Du får tre styck till priset av två…

Hon fick det att låta som om erbjudandet bara gällde honom och han var nu helt övertygad om att flickebarnet antingen gått på charmkurs hos Apoteksbolaget eller drabbats av hans dragningskraft. Han bestämde sig i all blygsamhet för det senare och inledde en liten konversation;

– Senast jag köpte några buntar sådana här var de märkta MAN, är det samma? Hon borde nu inse att det var en erfaren gammal storkund hon hade att göra med och mycket riktigt –  friskt, leende och fräckt fortsatte hon;

– Absolut, och de är ju bara såå sköna. Gubben förklarade att han även behövde kalsonger. – Åh, (nu log hon med hela kroppen) dom här kommer att passa dig helt underbart, såå häärligt snyggt Gubben nickade och log tillbaka. Tänkte i sitt stilla sinne att då skulle du sett mig för 40 år sedan!

– Du kan mixa med strumpor och räkna in dom i dom tre, förstår du, och om du vill kan du ersätta en bunt med 40 kronor! Det är väl härligt? Hon la huvudet på sned och såg på honom som hon äntligen hittat mannen i sitt liv.

– Nja, jag tar hellre tre buntar av varje till priset av tre, försökte Gubben.

– Så häärligt trevligt! Hoppas du blir nöjd nu och kommer att trivas i dina nya kalsonger… 

Snacka om revansch! Nästan lika starkt som att få 44000 kr i månaden för att tacka nej till arbete

12 tankar om “Tre till priset av två, så häärligt!

 1. Hej Gubben. Ja det var ju en förarglig nödlandning du gjorde med din Sopwitch camel (eller nåt i den stilen,) Osäker på ordet
  Biggles han skulle vetat, men det där var ju en bra återställning som du gjorde Inköp av raffiga kallingar till fina hatt det gör susen om strumporna sitter på med så.
  Men Bodström han tog ner sin skylt han ville inte bli mästrad av Chifen…lika lite som han ville ta knarkproverna…hrm,,hostar diskret man kan ju fundera därvidlag,,, nåväl nu stunda helg i Rämen liksom i övriga landet så vi drar oss tillbaka för att ladda batterierna lite då. Ha det bra.

 2. ¤¤

  44000kr i månaden, nästan en halv årslön för en fattigpensionär, man kan undra hur dom resonerar där i sina kanslier egentligen.

  Nu förstår du väl Gubben, att läsekretsen förväntar sig bilder på både strumpor och kallingar, för att inte tala om hatten. Naturligtvis på innehavaren av sagda artiklar.

 3. Tjena Gubben,

  Om bildspel… välj bara ”slideshow” när du lägger in bilder. (bilder, det är ju inte så meningsfullt med en slideshow för EN bild..) Det sköter sig själv sen här på WP.

  May The Force be with You.

 4. Bidde det långkallingar också, nu när snön hänger över farstun? Eller har Gubben tänkt häcka framför spisen hela vintern? 😉
  Ha det bra Gubbe! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.