Se upp för kränkta gubbar i fodral!

Så kom då äntligen den stora Dagen. Dagen då Gubben återigen fick kontakt med omvärlden. Hans nya bärbara telefoneringsapparat anlände i går och är av gammal fin familj. Ericsson R520m heter den. En väl utprövad produkt som varit etablerad på marknaden ända sedan 2001.

Eftersom en R520 är full av moderniteter, som t.ex. minne för viktiga telefonnummer samt antenn för etervågor, ryms den inte i Gubbens bröstficka. Därför drog han in till Stora Staden Borlänge i akt och mening att införskaffa en väska för klenoden. Det började inte bra!

Efter att det annars så pålitliga Teknikmagasinet gjort klart att 1) det heter inte telefonväska utan ”mobilfodral” samt 2) vi har inget så stort fodral, drog den fodrallöse vidare till Telias butik. Där säljer dom visserligen inte riktiga Ericsson men väl oäktingen Sony-Ericsson. Men icke – bara pyttesmå jävla ”fodral” för aj-fånar och aj-paddar!

– Vad söker du? Hon ropade till Gubben som för säkerhets skull stannat UTANFÖR entrén till 3-butiken. För att på håll granska hyllan med ”fodral” och slippa konfronteras med personal som inget begriper. Men, det hjälpte alltså inte. Som en närgången sommargeting kring syltburken började hon surra kring Gubben.

– Jaha, jo vi har mobilfodral. Vad har du för telefon? Ohh, hjälp!!! Men tänk ekonomiskt – ett fodral kostar minst 99:-! En ny mobil hos oss med fodral kostar bara en krona och då ingår ett telefonkort med 100 kronor att ringa för…

Gubben insåg att hon var en, till värdelösa moderniteter, förlorad själ och meningslös att lägga sin energi på – hur skulle hon någonsin begripa vikten av pålitlig kommunikation i dessa tider? Han bara suckade och gick sin väg. Bakom sig hörde han ”Du, pröva på Stadium, de har ryggsäckar…”

Djävlar… Det var bara Gubbens goda uppfostran och medfödda gentlemannaskap som räddade 3-damen…

Någon som har en telefonväska?

11 tankar om “Se upp för kränkta gubbar i fodral!

 1. Seså Gubben. Det finns kränkheter så det räcker och blir över, särskilt när man beger sej in till Snorkiga Stora Städer. Gubben får ta en tur till apoteket! Köp nåt paket med hvdvrkspiller eller nåt och lägg dessa i städskåpet vid hemkomsten. Och påsen. Den lilla behändiga påsen i fina, diskreta färger kan du ha till…JUST det Gubben!
  Gratulerar till finfin rymdblå telefon. Slår vad om att Gubben har täckning till och med på månens baksida med den antennen!

   • Förresten, köpte inte Gubben en bunt strumpor av bra kvalisort nyligen?! Kanske dom funkar…och sen har Gubben säkert en sån där påse från vinbutiken liggandes nånstans…(eller hämtar han bara från brunnen?) som kan användas utanpå vid ruskigt väder! Knyt fast strumpan/påsen i bältet så är det hela s a s löst. Gör ingen hårdknut bara…om han med svansen ringer!

 2. Det skall jag bara säga redaktören : Den Äkta Ericsson- telefonen ihop med den ytterst effektiva antennen som jag konstruerade, designade och mätte in på MOTECO år 2000 är av riktig ”förkrigskvalite” som icke kommer åter !
  Var glad åt den fungerande klenoden och låt Mor sticka ett värmande fodral.
  Fick inte flickorna förr lära sig sticka något i ungefär samma storlek som skulle kunna passa ? Men, 3-flickan var väl för ung för att ha lärt sig detta i syslöjden…
  I värsta fall om Mor,garn och stickor saknas så brukar det fortfarande finnas bra väskor på prylmarknader,knallestånd mm.

 3. Hej Manne!
  Den där antennen vill jag ha! Men fabriken i Ruda finns ju inte längre kvar – måste jag åka till Malaysia?
  Jo, jag inser att väskproblemet bara kan lösas på Tradera eller i ett knallestånd 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.