Hårdbevakat hönshus ska säkra lokalproducerat

Han spände fast dragselen på Urax och tog på sig ”icebuggarna” . – Vi tar sparken idag, ropade han från hallen. Utan att vänta på svar gick de ut och drog igen dörren bakom sig.

Ibland kan Gubben undra, lite akademiskt och för sig själv, om morgonrundan är hans eller hundens. Och om det är han eller hunden som hänger med i något sorts uppoffrande välvilja till den andre.

Men idag rådde ingen tvekan. Gubben skulle ha skoj. Därav dragselen och sparken som Gubben nu drog fram ur sin hörna bakom Grålle. Åka spark efter hund är häftigt fartigt men kräver full koncentration samt bra dubbar i skorna. Rätt som det är ska jycken undersöka en kissfläck. Och då är fem meter draglina en löjligt kort bromssträcka.

På hemvägen stannade de till hos C-G. Han och Gubben skulle ha ett samtal om Arto och produktionssäkerheten. C-G Svensson är ordförande i hembrygdsföreningen om nu någon glömt det. Och han har därmed ett långtgående ansvar för att byn inte torrläggs i onödan. Gubben är egentligen inte inblandad men har ett sorts ”konsultroll” 😀

För att undvika Lisa-Louise (C-G:s ettriga munläder och byns inofficiella nyhetsbyrå) hade de bestämts att träffas i källargaraget. Där enades gubbarna, i all hemlighet, om flera viktiga säkerhetsåtgärder för hönshuset i Utrippan. Åtgärder som skulle imponerat på vilken ambassad som helst.

19 tankar om “Hårdbevakat hönshus ska säkra lokalproducerat

  • Här har vi en gammal man som tar hand om gamla Orsasparkar och renoverar dom till skick som nya. Har du aldrig hört talas om sparkfabriken MEED? Nu ska de visst sparka folk också 😀

   • Bäste Gubbe, i Majorna har utvecklingen gjort sparkarna obsoleta sedan länge. Därför är jag inte det minsta insatt i sparkindustrin. Emellertid, en snabb sökning ger som första resultat Vansbro sparkfabrik, vederhäftigt så det förslår. Även ett par annonser om begagnade sparkar finns för den som har sparkrav på sig.

 1. Själv har jag laddat upp med snökedjor till stövlarna. Ja, du hörde rätt! Dubb är för pysar, alltså… detta är grejer det! Får se om jag lägger ut en bild på bloggen endera dan 😉

  Hönshuset måste skyddas till varje pris!

  Kramar från mig!

 2. Hönshus som hönshus… Det är nog lika dant
  över hela världen… ett himla kacklande
  fram och tillbaka, menar jag.

  Skönt veckoslut allesamman!

 3. Sätt dubba på hunn å knyt för nosn på´n så int han dra ikull dä! Göbba måss va rädd om lårbena å he som dingel på gammkroppen. Skick ut hunn schälv å lägg dä på soffa, he må ni bäst å bägge två!
  Nä, nu måss ja slut, brolyse ha slockne!

  • Här dinglar inget ska jag säga dig. Hej på dig förresten! Jodå, nog är sofflocket bra att ha. Man blir trött av av se fruntimmer jobba… men ut å laga brolyset nu – å ta mitt också!

 4. Då Gubben har en så viktig roll i hembrygdsföreningen har liberum lite svårt avgöra om Gubben skall tituleras konsul- troll eller konsult. Hembrygdsföreningar likasom utgör ett centra för brydgen och då utser man väl ambassdörer och konsuler – konsumenter behöver man aldrig utse de liksom bara växer upp när brygden kallar.

  • Intressant frågeställning. Jo, det är nog konsul jag är, eller möjligen konsulent 🙂
   Sen har du heöt rätt om det där med konsumenter – problemet är likartat med Systembolagets. Full åtgång 😀

 5. Finns den där skomodellen med höga skaft också? Det blir lite kallt om vristerna annars när temperaturen ligger på 12 – 15 minus.
  Jag skulle gissa att vovven hellre låg på sofflocket än drog runt Gubben på sparken om han fick välja.

 6. Hur gick det med icebuggen? Hoppas att Gubben hann med en dans med frugan också, inte bara med den stora svarta 😉

  Tips till konsulten från norska ambassaden:

  Så lenge det finnes pisseflekker er ikke landsbyen helt tørrlagt!

 7. Vi var och tittade på sådana däringa Icebuggar i helgen, fina saker det där! Dock köpte jag inga, jag har ju så förbålt svårt att välja, så jag väntar lite och hoppas på att utbudet ska bli lite mindre 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.