Vad i h-v-t-e pågår i Utrippan?

C-G och Gubben hade planerat använda större delen av lördagen åt att montera upp utrustning i och runt hönshuset i Utrippan. Arto själv skulle inte vara hemma. Han hade inviterats att besöka sin dotter och måg i Idkerberget. De kunde alltså jobba ostört, och med lite tur skulle nattsnön sedan dölja spåren för Arto som beräknades återvända till gården i Utrippan först på söndag.

Major Kronwreck hade ställt upp med mycket avancerad utrustning (som han listigt nog sparat undan sedan sin tid på kontraspionagets H-stämplade kontor vid korsningen Slottsgatan-Järnvägsgatan i Örebro). IR-kamera, avlyssningsbuggar, sensorer, bandspelare, videoutrustning, samt en s.k. ”ryssdödare” fanns i arsenalen. Dessutom hade de fått med en radiolänkutrustning för trådlös dataöverföring till Kronwrecks kök i Lillhöjden.

– Så att vi kan ha ”on-line” bevakning dygnet runt, hade Kronwreck sagt. Han glömde att meddela att detta bara gällde de stunder på dygnet då han var nykter nog för uppdraget, men detta var gubbarna redan införstådda med.

Med fullastad Mulle gav sig gubbarna av mot Utrippan men redan vid avtagsvägen mot Myggtjärn anade de ugglor i mossen. Som en springnota på den smala vägen möter de först en helt igensnöad gul Citroen 2CV med Wikileaksdekal bakdörren. Strax efter kommer ytterligare två bilar. Men de här bilarna känner gubbarna faktiskt igen!

I den första åker fru Sunesson, byns mest aktivia feminist i sällskap med stjärnskottet Veronica P Alm. I den andra åker hela Stickningssällskapets Kvinnoklubbsstyrelse med Nalin P Kul i förarsätet. Man kunde nästan tro att hela Stickningssällskapet var på väg att försvinna av farten att döma.

– Rena biljakten, sa C-G. – Eller skattjakten, sa Gubben. – Eller feministjakten, sa C-G. – Eller musjakten, sa Gubben. De flinade mot varandra men blev snart allvarliga.

– Vad i h-l-v-t-e pågår i Utrippan? Fyllda av onda aningar fortsatte de mot Artos gård och hönshuset därstädes.

4 tankar om “Vad i h-v-t-e pågår i Utrippan?

  1. Det måste va nån läcka nånstans! På flera ställen till å med. Det är många läckor nuförtiden Gubben. Och Gubbens kaffekakbullfikamaskin är urläcker 🙂

    Men musjakt…nä, Gubben har väl fina fällor som han kan ställa ut och koppla till övrig utrustning och s a s fånga dom onlajn. Det gör många har jag hört!

  2. Ping: Penningbegär bakom ödeläggelse av gård i Dalarna « Gubben vid Rämen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.