Penningbegär bakom ödeläggelse av gård i Dalarna

C-G och Gubben svängde upp på Artos gårdsplan i Utrippan, stannade bilen och blickade ut över förödelsen. – Det var det jävligaste, flåsade C-G. Gubben kom sig inte för att säga något. Han stirrade på hönshuset. Det var det enda av uthusen som fortfarande stod upprätt. Resten var ett enda stort plockepinn. 

Artos traktor stod mitt i eländet. Uppenbart förövarens eller förövarnas verktyg. Motorn var fortfarande igång.

– Kör ner till hönshuset, C-G, vi måste… – Jo, jag vet. C-G, placerade sin knubbiga näve på växelföraren, lade i driven och körde de dryga 150 metrarna. Fylld av onda aningar klev Gubben ur, sparkade upp den dörrhalva som fortfarande hängde kvar på sina gångjärn och klev in i det som så länge varit hjärtat i föreningens verksamhet.

På kvällen samma dag stod Gubben i garaget och gjorde ren Roverns förgasare. Men han var inte ensam. C-G satt på pallen vid färgskåpet och Arto, som nu hotas från flera håll, vilade rumpan mot kompressorn. Ingen sa något. Undra på det. C-G hade ju räknat ut att byn skulle bli helt torrlagd lagom till jul.

Innan de skildes åt tog dock C-G initiativ och ställde sig vid blädderblocket på förrådsdörren. Tillsammans upprättade de listor över tänkbara illgärningsmän/kvinns. Dels en över giriga själar som vill profitera på en törstande bybefolkning och dels de som bara vill jävlas. Den senare listan blev inte lång. Några politiker, landsfiskalen samt fru Sunesson.

Mest motiverad till inkomstförstärkning, konstaterade gubbarna, är Annika Girigfalk (vd för Storslättens Enskilda Bank) som nyligen berövats sina feta provisioner. Gubben fick därför i uppdrag att ta upp saken med sin gamle vän Anders med Svansen! Samtidigt, men i försiktiga ordalag, skulle Gubben ta upp frågan om hur kompisen M-Fredde såg på försörningsfrågan framöver.

12 tankar om “Penningbegär bakom ödeläggelse av gård i Dalarna

 1. Fungerar kugghjulen och lagren ordentligt?
  Det är inte bra med ekonomisk fartblindhet
  och inproduktiva slantar.
  Jag är förståss lite efterbliven och
  lever kvar i 5-öringens tidevarv.
  Knepigt det där med framtidens försörjning.

 2. Tror väl inte att Arto har spottat sin snus för sista gången…men vad ÄR det som händer! Penningbegär!!? Jag har då aldrig hört på maken. Finns det sånt begär också?! Jag trodde…nåja, hoppas blädderblocket ger svaret på alla frågor inklusive försörjningsfrågan! Bjud in Svansanders att värma rumpan på kompressorn en stund så blir det nog lösningar 🙂

  • NÄ det har han inte. hur skulle det se ut?

   Begär är ju inte förmycket, normalt sett. Men det här är inte riktigt normalt sett s.a.s.

   Svansanders rumpa är snart det enda vissa ser, vad det verkar 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.