By i Dalarna tar kraftag mot terrorn, kanske…

Snön var sträv i kylan och Gubbens ice-bug bet sig fast i det hårda underlaget. Varje steg knarrade mot en ljusstark måne i halv. Ner över sjön i söder rodnade nu den sista timmen av dagen bort. Innan de var hemma igen skulle alla stjärnor synas.

– Hm, skulle det inte mulna på till kvällen, tänkte Gubben och lät Urax dra ut linan till dragselen. – Det skulle sitta fint med lite mildväder… och snö till Grålle! Dra du Urax, dra… vem vet, kanske får du släpa på husse och hans vita blixten i morgon.

Telefoneringsapparaten avbröt funderingarna. Det var C-G. Ville resonera lite inför morgonkvällens gubbråd. – Vi måste ta krafttag mot terrorn i byn… kan du inte ta fram nåt förslag, Gubben… har visserligen bett Kronwreck men du vet ju hur han ä… det börjar onekligen bli allvarligt nu, och torkan gör det ju inte lättare att stå ut… börjar bli ont om pengar också… allt ska ju numera gå till den där postgubben… 

C-G lät smått desperat men Gubben lovade ändå inget, som vanligt 😀

7 tankar om “By i Dalarna tar kraftag mot terrorn, kanske…

 1. Det är farligt sätta på socialdemokratiska kristna kvinnor, som känner varandra. Religion och politik skall hållas separat och att avslöjas med byxorna nere kan inte tolereras.
  Det skall bli intressant följa detta med att myndigheter och privata inte kan hålla sina intressen hemliga och väl skyddade.

 2. 20,000 USdollar, i gengäld för publicitet, är väl
  inget som någon borde rynka på näsan åt.
  Pengarna kom ju som på posten. Fel kassa?
  Räckte inte? Publicitet blev det i alla fall.

 3. Den där postgubben kanske kan jobba extra med utdelning av julkorten nu när det ska bli så mycket snö. Han kan ju skriva dit lite extra info på julkorten 😉 Det försöker jag göra också, men jag börjar alltid så sent så jag hinner inte med… Då är det tur att det finns såna som verkligen tar reda på saker ändå liksom. Fast dyrt verkar det ju bli. Han får höja portot!

  • Julkort med hemligheter! Sådana vill jag också ha 🙂
   Men det ska vara sånt som intresserar mig, smaskiga detaljer om grannar, politiker och andra celibreter – inte några larviga mail från ambassader 😛

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.