Gubbjakt på terrorister ska rädda torkan vid Rämen

Gubben pulsade fram i nysnön till snipans vinterförvaring bakom C-G:s lada, spände av sig snöskorna och klättrade upp på akterdäck. Av inspåren och sorlet ur båten innanmäte att döma hade övriga i gubbrådet redan anlänt.

Mycket riktigt. Där satt de, hela gänget och tjoade glatt när Gubben slet upp luckan till kabyssen. Värmen och fukten slog emot honom. – Tjena, Gubben, kom in. Här får du en pilsner! Arto flinade med hela snusluckan och Kronwreck var om möjligt rödare under mustachen än någonsin. C-G viftade välkomnande med sina trinda armar, råkade drämma till fotogenlampan i taket men Lasse Lurberga fångade snabbt in den och hindrade därmed en smärre katastrof. – Kör igång mötet nu C-G!

C-G slog klubban i bordet, Kronwreck bröt upp en ny burk, Arto körde in en ny prilla, Lasse snöt sig och så var mötet igång. C-G drog snabbt bakgrunden. Alltsedan sabotaget hemma hos Arto i Utrippan (någon hade med en traktor demolerat både hönshus och lada) hade produktionen stått still. Endast kassan var välfylld. 2 miljoner ytterligare hade flutit in genom Lasses kloka, hm, investering i vargungar.

– Klen tröst, menade Major Kronwreck som var kanske den som led mest av torkan. Alla höll med och en lista av potentiella förövare att jaga rätt på upprättades på insidan av en ölkartong. Fru Sunesson, Tovningsklubben, var högst upp på listan. Hon hade ju dessutom traktorvana efter att ha kolliderat med en sådan i Trollebokorsningen.

Fida, pastor Evaldssons piga, var nummer två på listan. Inte som något terroristhot utan för att alla ville jaga henne ändå. Och enda gången hon setts på en traktor var när pastorn skjutsade ut henne till ängsslåttern i somras.

Värre då med listans tredje och sista skumraskfigur. Postmästarn. Han har smitit ifrån sitt ansvar för källsorteringen och är nu inkvarterad i salongerna hos Carl-Gustav von Tuter i Idkerberget.

Efterföljande timme ägnades åt att smida planerna. Nu skulle utrustningen hittas, den skyldige släpas ut, kanske inte dissekeras , vilket alla tyckte var väl osmakligt, men väl mulas till skam och varnagel. Julebrygden måste till varje pris räddas och byns besvärande torka botas.

Om detta var alla rörande eniga, spännde på sig snöskorna och tog helg!

12 tankar om “Gubbjakt på terrorister ska rädda torkan vid Rämen

  1. Teroiristen som orsakar torka i byn måste absolut infångas före jul.
    Men jag tror inte Tovningsklubben är skyldig, inte pratröret heller-
    men vem vet.

  2. Visst köpte jag honung! 2 burkar! Det gäller att passa på när det finns lokalproducerat. Efter att pappa varit biodlare i flera år är det så man skäms när man handlar honung i affären… Men vill man ha en räjäl sked honung i morgon-teet får man ju ibland offra sig.

  3. Spännande tider väntar. Jag tycker inte att dom ska avfärda pigan så där utan vidare, i tv-deckare är det alltid den som verkar minst skyldig som är det verkliga boven. Dessutom kan hon ju vara hjärntvättad av pastorn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.