Julefrid på dyngstacken

Gubbarnas jul blev minst sagt lite eljest. – Men inte så oäven ändå, menade C-G när de på annandagen samlade ihop sina intryck vid ett spontant sammankallat gubbråd i snipan. – Snödrivan blev ju riktigt gemytlig efter att värsta nöden undanröjts, flinade han. – Undrar bara vem som släpade dit pastor Evaldssons utedass. Skit samma, bra blev det!

Arto, som missat stämningen i drivan, hade inte haft det lika trivsamt om än inte utan hopp. Ty, där i ett av stallets bås var utrustningen installerad. Visserligen inte i full drift men ändå en bra bit i rätt riktning. Värre då med den tumult som hängde samman med vem som bäst behövde spritfabriken.

Först hade Mona S Ahlin gjort anspråk på utrustningen och menat att där låg hennes sista chans att återställa sitt förtroende hos byborna. Sedan hade greve Tuter handgripligt hävdat att det minsann var han som behövde upprättelse, satt Mona på dyngkärran och tippat ut henne där allt annat överblivet brukar samlas. Men där fanns redan Ylva J Ohansson och hon hoppade raskt på kärran för transport in i händelsernas centrum.

Medan greve Tuter förtvivlat försökte bli av med kärringen passade brevbärarn på. Smet in i båset och pillade hål både lite här och där. Sedan försökte han blidka Arto med att han skulle få ett nedsatt exemplar av sin kommande bok som tröst för alla läckor. Men Arto var inte i form för kommande porrläsning utan slängde, med ett ”håll till godo”, ut häradsbetäckaren till Mona.

– Men nu måste vi sluta tramsa och få fart på produktionen, förklarade C-G. Om detta var alla eniga och eftersom beredskapslagret beräknades räcka över nyår så fick nu en temporär julefrid råda över byn.

20 tankar om “Julefrid på dyngstacken

 1. Imse: Då skulle du se hur det går till i verkligheten 😀

  Pennelina: Inget fel på dyngstackar – synd bara att de blivit så få numera. God fortsättningen till dig med!

  Raggmunk: Ja, jädrans i min låda – ingen dum idé alls… bultöl! Buteljs på sig hela helgen 😛

  Hej Nisse: Jodu, undrar hur vi ska få nån att betala oss för att skriva? Kanske lättare att få betalt om man lovar sluta 😀 God fortsättning min vän!

 2. Vilken dynga Gubben, men så var det ju ett stall också….

  Jag fattar inte det här med god fortsättning…på vaddå?
  Klart vi fortsätter, eller hur Gubben 😉

  PS. Snöskorna har inte kommit än. Alla andra fick plötsligt en massa paket häromdan, men inte jag… är det slutsålt på dom blå eller?

  • God fortsättning själv! Jodå, tack, bra men kallt! Så klart du ska git och prova. Häromdagen var det två här utanför som drog upp tre fina öringar. 3- 4 kg så där. På angel…

 3. Hur stabil blir temperaturen i dynghögen?
  Kan man reglera bränningen, med bränningen av skiten?
  Ja, inte lär väl länsman frivilligt leta i dynghögen.
  Ja – det var en skitbra bränning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.