Svensk hemvärnschef nobbar Kaddafi

Nästan alla gubbarna låg och sov i stugan vid fjällsjön när Kaddafis spejare smög sig fram i de hundslädar de, under fingerat namn, hyrt av norska försvarsmakten. Det var bara major Kronwreck, som vid tillfället stod vid knuten och lättade på det under kvällen före upparbetade trycket, som var vid medvetande. Men han anade inte oråd utan njöt i fulla drag av befrielsens  morgonstund.

Det var först när en helikopter (även den hyrd av norska försvarsmaktens intentdent i Lillehammar) dök upp över fjälltoppen i söder och landande i ett lika ofikat som yrvaket gubbgäng en timma senare som majoren anade sambandet. Han är ju inte plutonchef i hemvärnet utan anledning! Ändå höll han masken och bjöd in pilot och passagerare på frukost i den nu uppvärmda stugan.

Piloten såg ut som vilken pilot som helst, men passageraren! Det var en syn som fick gubbarna att mest likna ett antal orakade svenska älgskyttebanor. Insvept i sandfärgade filtar och konstiga handukar både här och där förklarade främlingen på bruten rotvälska att han visserligen föredrog tält för mötet men att i brist på sådan bekvämlighet fick stugan duga.

Främlingen, som kallade sig Muhammar, förklarade att han inte ville ha gök i kaffet men att han hört talas om major Kronwrecks bravader. Senast den där majoren kapade finlandsfärjan och fick styrman att köra Hurtigrutten istället för till Helsingfors. Och nu behövde han alltså hjälp av en erfaren båtkapare för att få ett antal hangarfartyg i Medelhavet att ta samma väg!

Men nu vart det liv i stugan. Gubben öppnade dörren, Arto gömde snusdosan, C-G räddade kaffekannan och major Kronwreck tog ett ordentligt tag i filtarna och handukarna och bar, nej slängde, ut frukostgästen i snödrivorna. – Det är visserligen smickrande men far åt helvete ändå, vrålade Kronwreck efter gästen som fräsande av besvikelsens ilska försvann in i helikoptern…

14 tankar om “Svensk hemvärnschef nobbar Kaddafi

 1. Hoppas den där Mu Hammar hittar nån övergiven kohage att tälta i. Helst inte i Västra Grannlandet. Galna Kosjukan smittar ju…

  Håller majoren fortfarande masken eller fick fisken smaka?

 2. Sverige vill inta förlora tillfälle att träna stridspiloter och att säkra tillgången på olja.

  I Sverige tycker folket inte särskilt om araber, så att det är inte för att stoppa folkets lidande.

  • Piloter i olja i all ära men inte går det upp mot sardiner i detsamma!
   Godsägarn i Idkerberget har några araber i hagen – men inte är det någon som ogillar dom inte.
   Men annars är det som vanligt här – alla gubbar vet bäst!

 3. Hej Gubben
  Muhammar är en märklig herre. Han säger att hans folk älskar honom, därför försvarar han dom, och i nästa andetag beordrar han krig mot dem och kallar dom terrorister. Fast han själv enligt sig själv är den störste terroristen enligt tidigare uttalanden.
  Nisse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.