Drottningen tar hjälp av hemlig svensk insatsstyrka

Gubbarnas brådstörtade resa till London var som tidigare meddelats påkallad av ingen mindre än drottning Elizabeth II i egen hög person. Meningen var att besöket skulle ske i all hemlighet varför gubbarna flögs in till Buckingham Palace tidig morgon och innan stadens invånare fått på sig sina plommonstop. Ska sanningen fram så hade inte heller Bettan fått på sig särskilt mycket, men när gubbarna vant sig vid att hon blivit 47 år äldre än de senast möttes så spelade det mindre roll.

Värre var det då med anledningen till att gubbarna kallats in till palatset. Eller anledningarna, ty det var mycket som Bettan hade lagt på sitt ansvar inför det stundande bröllopet. Och allra värst var det nog ställt med säkerhetsåtgärderna. Eller bristen på sådana. Det var därför som hon speciellt bett om att major Kronwreck skulle ingå i den svenska insatsen.

Majoren var en kär gammal vän som drottningen på redan 50-talet lärde känna vid ett träningsläger för hennes beridna livgarde. Kronwreck var där speciellt inbjuden instruktör för att utbilda gardet i sidledes skritt under givakt. Efter ett antal artighetsfraser bjöd drottningen på te med rostat bröd och marmelad.

Efter att Elizabeth artigt men bestämt tackat nej till Kronwrecks erbjudande om förstärkning även i tekoppen (han hade som alltid med sig en plunta med lokalproducerat) fick gubbarna ta del av drottningens farhågor… (forts följer)

6 tankar om “Drottningen tar hjälp av hemlig svensk insatsstyrka

 1. Enda farhågen DU ha je väl att livstycke mitt sitt fast å int gå å snör opp. Men ja ha satt dit karoschabanna så he je ba å ryck till så släpp ä.
  Tänk du fira påsk så gör ä måttlit, inga snapsa å ba lagom ve matn. Tänk på hälsa din. Å hälsa åt hushållerska då du passer köke, hon könn behöv nalta uppmuntran hon å iblann.
  Nä, nu måss ja slut, påsken je alldens för gla i år!

  • Hej på dig BB!
   Men vad händer sen? När livstycke spicker upp menar jag. Är det som en sån där airbag du vet?
   Ta det vackert själv i påsk – jag vet nog hur du går och slår dina lovar runt konsumförståndarn – de ska väl fjäskas toill sig både det ena och andra kan jag tro.
   Men ändå, pussa på räknekarln och glad påsk!

 2. Tänk att Bettan också blivit äldre och ändå måste hon bekymra sig för barnbarnens bröllopsbesvär. Tur att hon har Gubbarna till hjälp. Hade hon inget tips om pudelsvans på stora vackra hundar?

 3. Det kan man ju förstå att det behövs speciella tränare för att få hästarna att skritta i sidledes givakt. Det lär man sig inte under en tepaus precis.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.