Royalist bars ut av bombrobot – missar festen?

Mulle kämpade på i uppförsbacken vid Idkerberget. Urax låg och slappade så gott det gick därbak. Ganska nöjd med att fått vetrinärskan att leta fram ett rött bandage till svansen istället för de tråkiga blå eller gröna. ”Om man nu ska ha svansen i bandage så ska det vara med stil” hade han morrande förklarat.

Gubben själv satt bakom ratten och lät tankarna löpa. De senaste dagarna hade varit jobbiga. Han tänkte på sin k. hustru. När han besökte henne hade hon inte sett så där vidare pigg ut. Men han hoppades ändå att hon skulle få komma hem i morgon.

Enda ljuspunkten i tillvaron var Kronwrecks senaste tilltag. I ett desperat försök att bli inbjuden till festligheterna hade han försökt inbilla Elizabeth II att han svalt en 24 karats kronjuvel och att det borde ”smälla lika högt” som att vara riddare av Strumpebandsorden.

Ett ödesdigert  misstag skulle det visa sig. Säkerhetsstyrkorna tog fasta på hans påstående om att ”smälla lika högt”, rekvirerade en bombrobot som hämtade den stackars majoren och lät skära upp karln på ett i all hast upprättat fältsjukhus.

Inte fan fanns där någon kronjuvel i kronvraket! Nu återstår att se om drottningen ändå kan benåda karln och bjuda in honom på grund av ”sällsynt uppvisad royalistisk hängivenhet”.

AB, DN, EXP, SvD

6 tankar om “Royalist bars ut av bombrobot – missar festen?

 1. Missade festen Gubben. Nästan helt. Den dubbade tv-versionen var ganska underhållande. Bruden överröstades helt och hållet av den italienska dubberskan. Men jag orkade bara kolla i två minuter. Gääääsp!
  Skickar ett strumpeband till Urax som han kan dekorera med. Blått eller Blått?
  Jag hittar inte min JobbRobot…måste leta!

 2. Nu känns det som om jag missat en inlägg . Har din k. hustru drabbats av något så hoppas jag att hon snart är på benen igen.
  Urax har då snyggare bandage för varje gång. Var det här senaste kanske uttänkt att passa till första majdemonstrationen?

  Vår bernersennen Charlie, som slutade sina dagar redan i början på nittiotalet, slog sönder sin svans mot spaljeerna som fanns i vår dåvarande bostad och för att slippa amputera rumpan fick han en överdel av en plastflaske fasttejpad på svansspetsen. Det väsnades så förbålt när han dunkade den i golv och väggar så vi bytte snart ut den mot en tratt gjort av knallgul mjuk frigolit. Den hade han i nästan ett år och då var svansen hel igen. Men själva vovven hade fått allvarliga magåkommor och fick sluta sina dagar en vecka senare.

 3. Tack för det! Men jag ska snart få Ammie på benen. Börjar bli lite hungrig… 😀

  Urax gör sig i alla tåg, t.o.m. 1:a maj :))

  Bernersennen – vilken härlig ras. Snacka om att ha rätta ”vovvelocken”. Skönt att Charlie i alla fall fick sluta sin tid med svansen högt och stolt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.