Påverkad major avslöjar ”trolig ubåt”

En mystisk farkost iaktogsi Rämen idag på morgonen. Det var när målarmästare Svensén skulle vädra sig och släppa ut katten som han såg något röra sig i vattenbrynet utanför Dansön. Frivilligbrandkåren i Svarthyttan, förstärkt med major Kronwreck från Lillhöjden, kallades ut för att borda den s.k. ”troliga ubåten”.

Men alla bordningsförsök misslyckades å det nesligaste eftersom den främmande farkosten rullade runt och skakade av sig såväl brandförman Axelsson som brandsoldaterna Fyr och Pyr. Hade det inte varit för major Kronwrecks tillstånd skulle säkert gåtan med vattenufot förblivit olöst.

Majoren var nämligen så rund under fötterna att han enkelt kunde kompensera för alla ufots avkastningsförsök samt lägga ett rep runt manskapsluckan. Sedan var det ren rutinsak att bogsera företelsen till land. Där släpades den upp på Svenséns tomt och mysteriet kunde lösas.

Det var inget undervattensufo! Inte ens en ”trolig ubåt”. Snarare då en otrolig sådan. Kronwreck kände nämligen igen C-G:s oljetank som han grävt upp i höstas. Hur tanken sedan hamnat i sjön är dock en gåta…

4 tankar om “Påverkad major avslöjar ”trolig ubåt”

  1. Jag ser att Gubben plockat fram sommarvinjetten – åh, så trevligt. Det kanske funkar som besvärjelse!??

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.