Hellre fattiga barn än rika

Gubben är mitt uppe i värsta vårrusningen. Det svallar och brusar i alla omlopp och tiden vill inte riktigt räcka till för att tillfredsställa alla böjelser. Snipan är ännu inte i sjön, vinterveden är inte bärgad, pricken vid grundet är inte på plats till alla sjöfarares förskräckelse, uteduschen verkar ha frusit sönder och måste åtgärdas, altanen spolas ren, bryggan tjäras, bron målas, taket på brunnen fixas, väggen mellan matrum och bibliotek rivas, kakelugn byggas…

Ja, ni ser! Inte lätt att vara man när våren stormar in på gården…

Till detta kommer byns bekymmer med den allt växande skaran av rika barn och ungdomar. Det är lätt att förfasas över alla rikebarnas fasoner. Nu ger dom inte bara dricks till Elsa på OK. Nä, ICA-Olle får rundligt betalt för matkassarna som sedan bara lämnas i kassan med kommentarer som ”Har man råd så ska det synas…”

Byns fattiga barn sköter sig dock exemplariskt i detta avseende. Fast det kanske bara är en tidsfråga. Det visar sig nämligen att allt fler av deras föräldrar har både miljonlån på banken och V70. Så framtidsutsikterna är inte speciellt lovande. Inte ens examensexesserna lär ta udden av denna trista utveckling.

Suck! Gubben minns när han fick 11 kr om dagen för att barka timmer i skogen. Rikebarnsproblematiken kommer därför att tas upp i gubbrådet på torsdag…

19 tankar om “Hellre fattiga barn än rika

 1. För att inte tala om att hjälpa hjälplösa grannar med deras problem – våren är underbar i hängmattan!

 2. Nämen oj vad Gubben vårrusar! Risk att gubbens gas s a s hänger sej. Jag skickar över en ny lista. Med lite prioriteringsändringar. Den kostar elva kronor. Överskottet går till mina ungar 😉

 3. Det ska bli intressant att höra om Gubbrådet kommer fram till en lösning på problelmatiken. Den borde i så fall genast mailas till någon aktuell minister. Det brådskar för det är snart examensdags och det har man ju hört att det kostar skjortan, eller om det var klänningen.

 4. Hej Gubben
  Glöm inte en tupplur i hängmattan.
  Jag tror alla barn klarar sig bra. Men visst kommer de i kläm när samhället visar sina dåliga sidor. Sedan tar de hämnd när de själva blir politiker.
  Nisse

  • Hej Nisse,
   Närå, nog kommer jag ihåg tuppluren 😀
   Och de flesta barn har det ju bra i vårt samhälle. Men inte all tyvärr. EN del saknar vuxna som bryr sig…

 5. Begreppet att ”vaska” känner jag dessvärre till. Men att rikebarna skulle gå steget längre och börja ”kassa” också, det hade jag inte i min vildaste fantasi kunnat förutspå. Var nu starka i gubbrådet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.