Vem fan vill ha jämlikhet i männens värld

Dimman lättade över gården lagom till att Gubben och hans Urax återvände från sin morgonrunda.

– Läste du om att jämlikheten har ökat i de svenska hushållen? Hustrun tittade upp från korsordet och morgonkaffet (som Gubben kokat).

– Va?

– Har du sett några forskare här som kollat om det är du eller jag som avfrostar frysen och dammsuger hallmattan? Gubben tittade skarpt på sin k.h.

– Nä!

Men nån har varit här för nu är det bevisat att det är jämlikare än någonsin i det svenska folkhemmet. Gubben log illmarigt.

Hustrun svarade inte. Hon var van vid Gubbens märkliga infall och såg dem mest som en lodrät störning i vågrätt 5.

– Skulle du inte åka iväg till DAK:s veteranmarknad idag? Sätt fart nu!

Det var befriande ojämlikt på marknaden. Gubbar som rotade runt bland förgasarmunstycken och avgasrör. Gubbar och åter gubbar!

På hemvägen, i Aspebodabacken, la han i fyran, gick ut i vänsterfilen och varvade ur sin Alfa Romeo. Drog en suck av lättnad över den fullständiga ojämlikhet som fortfarande rådde i garaget med omnejd. Makten över hylsnyckel, domkraft och motorlyft var hans. Likaså gräsklippare, vedklyv och motorsåg. Enbart hans.

Och inget tyder på att några kvinnor vill ändra på den saken!De är mer intresserade av mansförvaring, tjejmilar och andra dumheter.

Men vem vet? Snart kanske jämlikhetsfrågan har spelat ut sin roll helt och hållet. Könsbyte kan vara lösningen… eller andra vidriga våldsingrepp på naturens gång…

10 tankar om “Vem fan vill ha jämlikhet i männens värld

  1. Här lämnar kvinnorna in sina gubbar på ”gubbdagiset” i Gallerians källare medan de själva shoppar loss. Sedan hämtar de ut gubbarna när de handlat klart. 😉

  2. Eftersom vi inte kommit ”längre” i den här frågan så undrar jag om den egentligen är så viktig för folk flest?

    Jag trodde jämlikhet handlade om att var och ens behov skulle tillvaratas på bästa sätt, inte att man skulle tvingas in i en mall.

    Kramar <3<3<3<3

  3. Ähhh Gubben, sånt där orkar jag inte med. Men det kanske hjälper som han nemo skrev. Om man killar varann så blir det mer skratt i a f. Å då gäller det att alla får skratt lika mycket. Det måste väl va jämlikt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.