Gubbmötet hoppas på frälsning

Snipan krängde till. Arto räddade sin ölburk i sista stund medan mj Kronwreck svärande konstaterade att hans gyllene dryck fräsande försvann ner under durken.

– Lugn, Kronwreck! Charles log åt den gamle majoren och räckte över en ny burk.

C-G, som orsakat majorens missbruk, trängde in sin frikostigt tilltagna lekamen genom kajutadörren, flåsade högt och utbrast;

– Å, fan, alla redan här. Då förklarar jag veckans gubbmöte öppnat. Får jag en öl, Charles! Gubben, vad har vi på agendan? Gubben tog en klunk och läste upp punkterna han noterat på baksidan av senaste Biltemakvittot;

Jämlikhetsfrågans slutgiltliga upplösning, det ekonomiska lägets betydelse för närproduktionen, kollektivtrafikens betydelse för samma sak samt om Elsa på OK ska erbjudas tjänsten som sambandscentral efter munlädret Lisa-Louise som fått politiskt uppdrag i Juholtska tankesmedjan.

– Gud bevare oss, sa Arto uppgivet. Ska vi inte skita i alla de där tokerierna och bestämma att vi förlitar oss egenmänsklig fräsning genom att; 1) vi återupptar produktionen i hönshuset. 2) tar oss en öl till.

Om detta var mötet helt enigt, blev snart som barn på nytt och bordlade alla andra frågor!

9 tankar om “Gubbmötet hoppas på frälsning

  1. Jag antar att gubbarna tar itu med att göra en mall eller tabell för hur äktenskapen ska levas framöver, så att alla som går in i det äkta ståndet vet vad dom har att gå efter. Kanske Gubben kan tala om vad uttrycket ”äkta ståndet” egentligen betyder och finns det oäkta sådana?

    • Tack för tipset. Så klart vi ska utreda detta. Och vad stånden beträffar är de numer så sällsynta i gubbarnas ålder att det verkligen är på tiden att frågan belyses 😀

  2. Det ska böjas i tid. Är det säkert att det är ett gossebarn? För så jämlik tror jag inte Gubben är att han låter en liten tös halsa!?

  3. Egenmänsklig frälsning och kall öl! Känns liksom himmelskt på nåt sätt Gubben. Och jämlikt. Och kollektivt. Och upplösande. Jag har inte fått mitt medlemskort i gubbklubben än. Kan Gubben ordna det?

  4. Ping: En chefspappas vardag… » Har du råd att inte göka?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.