Vedklyvens betydelse för samhällsutvecklingen utredd

– Hej Gubben. Jag heter Lisa och ringer från SIFO. Har du några minuter? Det hade Gubben, tog sin Ericsson 520 rm och slog sig ner i favoritfåtöljen.

– Äger du en vedklyv? Gubben erkände… Sedan utspann sig ett synnerligen intressant samtal om vedklyvars tryckkrafter, användningsfrekvens, funktionens betydelse för hälsa, sinnesfrid och behov av komplentation samt dess betydelse i ett nationalekonomiskt och miljönyttoperspektiv.

Efter drygt en halvtimme var Lisa och Gubben så familjära att Lisa föreslog en träff med åtta likasinnade för att, under ledning av en moderator, diskutera vedklyvens centrala roll i samhällskroppen. På Stadens Hotell. Klockan 17.30.

Det blev en övning att minnas. Lisa var i toppform och Gubben skjutsade sedan henne till hemmet i Idkerberget där föreståndarinnan själv, Astrid Bädd, bjöd på egenkryddad nubbe samt lovade införa obligatorisk vedklyvning till sillen!

14 tankar om “Vedklyvens betydelse för samhällsutvecklingen utredd

  1. Är det frågan om en ny sekt eller? i så fall kanske jag ska höra om mannen i den här stugan är intresserad av att bli medlem. Nubbar brukar i alla fall väcka hans intresse.

  2. Vedklyv…hårklyv…visst borde man kunna klyva dagarna också? Dagklyveri. En bit måndag. En bit torsdag. En bit söndag… för hälsan, sinnesfriden och kompensationen… En del dagar kan man klyva i småbitar direkt. Dagsplitter överallt. Säljes i påsar! Jag gör en ritning på en sån. Vet Gubben nån som kan bygga ihop en dagklyv?

    Har Gubben egenkryddat på sitt boende, eller är det macallan som kryddar?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.