Tackade nej till toppjobb i Dalarna

Gubbarnas torsdagsmöte i den nyupptagna föreningssnipan blev ovanligt livligt. Ja, på gränsen till stormig skulle man kunna påstå. Juhultarn hade ju erbjudit C-G avlösning som ordförande i föreningen p.g.a. vissa oklarheten om sig egen framtid i pudelkenneln.

Ett erbjudande som C-G tacksamt tagit emot. Äntligen skulle han få tid över för både fiske och fruntimmer. Även en helt ansvarslösa resa till Turkiet hägrade. Och nu satt hela gänget förväntansfullt och såg fram mot hans säkert mycket effektfulla entré.

Men se, ingen Juhultare dök upp. Där satt en mycket besviken och lätt förbannad ordförande C-G på sin plats i förpiken med major Kronwreck och Arto Lipponen på sin högra sida och Gubben, Lasse Lurberga samt Charles Nilsson på sin vänstra. Platsen mitt emot gapade retfullt tom. Det blev allt mer klart att Juhultarn skulle svika gubbarna!

– Äh, skit samma. Jag kan väl ta hans burk också. Åh, om det bara gäller att kunna dricka öl, ljuga för landsfiskalen och prata vackert om föreningens och bygdens strålande framtid så kan vi väl klara det själva eller…  Arto flinade uppmuntrande åt C-G:s håll, petade undan prillan, norpade Juhultarns öl och svepte den i ett enda vällustigt drag.

Majoren höll med, gjorde sitt berömda partytrick*) och meddelade högtidligt att;

– Verkar som om vi är blåsta, gubbar! Och förvisso är det en förlust för partiet om han väljer dom före oss men om vi levererar våra egna lögner har ju folk i alla fall lokalproducerade dunkar att lita på. Med Juhultarn vid rodret kan det bli både styrbord och babort i samma krus. Kurs, menar jag. Och ingen kommer att begära några pudlar eller fjäskresor heller för den delen.

En slitsam diskussion om vems lögner som var mest att lita på följde. Hade det inte varit för C-G:s rådiga ingripande hade gubbrådet kunnat sluta i djup oenighet och föreningens framtid därmed allvarligt skadats.

– Sansa er, för tusan! Skål, förresten!

Med sådan handlingskraft behövs inga Juhultare. I alla fall inte i vår egen hembrygdsförening!

*) En märkligt ljudlig kombination av hicka och rapning.

6 tankar om “Tackade nej till toppjobb i Dalarna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.