Okända fenomen riskerar ödelägga by i Dalarna

I förra veckan blåste det lite mer än vanligt. Hade det inte varit för Aftonbladet hade Gubben bara tryckt ner hatten lite längre på skallen men nu embakerade han sig i jordkällaren för att överleva tidningens monsterstorm. När han en termos kaffe senare tittade ut över det ödelagda landskapet såg allt ut som vanligt. Monstren hade passerat obemärkt!

Idag läser han i Expressen om kaoshalkan. Som kommer att slå till. Alltså, ner i jordkällaren igen. Där kommer han att sitta och begrunda sitt öde. Och fundera på hur kan det komma sig att vintrarna numera utgörs av kaoshalka, monsterstormar, snödrama och panikkyla? Förr räckte det med vanlig vinter.

Det blåste, snöade och var kallt och halt då också. Enda skillnaden var att Gubben då slapp drabbas av monster, kaos och panik samt dricka sitt kaffe i jordkällaren.

Å andra sidan finns det andra, mer moderna, ofog att huka inför. T.ex. feminismens värsta avart, den s.k. genusvetenskapen, som utan misskund och undantag vill trycka ner alla snoppbärare i närmaste jordkällare.

 

16 tankar om “Okända fenomen riskerar ödelägga by i Dalarna

 1. I början på året hade ofta frispråkiga resumé.se intervjuer med ett antal kritiska meteorologer som suckande konstaterade att ofoget med journalisternas extremvinklade väderrapportering på sistone blivit värre och värre. En journalistisk fluga. Övergående? Just då var det allra senaste exemplet ett SNÖMONSTER som skulle slå till mot Sverige. Det hela får ju ett lätt löje över sig …

 2. Hej Gubben
  Måste det forskas i allt. Både kvinnor och män är lika viktiga.
  Det har man aldrig förstått och kommer aldrig att förstå. Just det att man inte förstår att de är lika viktiga är det jag inte förstår.
  Nisse

  • Hej Nisse
   Efter att ha satt mig in vad den akademiska genusforskningen ägnar sig åt och vilka som är involverade har jag blivit riktigt förskäckt. Det är inte bara ett miljonslöseri utan också rent skadligt för den övriga akademiska verksamheten.

 3. Godkväll Gubben. Ja det har verkligen blivit rena snurren Vinter har det alltid varit och det brukar snöa och vara halt på vintern. Tidningarna gör sitt yttersta för att sälja mer av sina skandalblaskor, De verkligen kämpar för att dra igång något är det inte Juhultarn så är det monarken (ej att förväxla med cykelmärket)…. Ja men tidningarna är utrotningshotade så snart slipper vi dem.- Reklamintäkterna går till nätets publikationer istället sa de idag de ligger visst 20% mer än tidningarnas,Men jordkällaren din behåll du den för en vacker dag du vet så är kanske traktens original igång(ref till Åsanisse) och då jädrar kan de tala om monstersmällare och liknande och katastroflägen. Nu hoppas vi på lite mer varmgrader så det blir som förra veckan.

  • Hejsan på sig, Filifjonka!
   Jo minsann..Det är både upp och ner och kors som tvärs med världens alla tokigheter. Då är det tur att du finns och kan ställa allt i sitt rätta perspektiv!
   Och varmgrader tar jag gärna 😀

 4. Alltså, det är väl skönt att det är KLASS på alla oväder som kommer 🙂
  Nu ska vi huka oss igen förresten!
  Snökaoskatastrofklassvarningsväder på gång!
  Nej, HUKA sa jag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.