Kommunikationsskugga drabbar Rämshyttan och (S)veavägen

– Har du märkt nåt än? Gubben såg uppfordrande på sin k. hustru där hon satt med morgonkaffet och korsordet tvärs över bordet.

– Mmm, det är bra älskling…

Det var uppenbart att frukostbordet var oändligt stort denna morgon och omöjligt att överbrygga med vanligt röstläge.

– HAR DU MÄRKT NÅT ÄN? vrålade Gubben och var så när att lägga till ett litet ”kärring” men hejdades av sin salig mors goda uppfostran.

– Värst vad du skriker, jag är varken döv eller död. Vad är det nu då? Seså, lätta på trycket du, uppmanade hon utan att lyfta blicken från korsordet.

Gubben insåg att han befann sig i nära nog total kommunikationsskugga. Ängade en tacksamhetens tanke till bytokens senaste väl genomtänkta infall, tog fram sin T28:a och ringde hustruns mobil. Ett trick som alltid går hem.

Godmorrgon, det här är doktor P. Isarek, det gäller din man, inledde han samtalet när hustrun svarade. Så berättade han om sin nya mix av medikamenter och de revolutionerande förändringar dessa skulle medföra. Bara så ni vet… och så ska han in till stan idag, han måste ha en termostat till rovern…

Efter att ha plåstrat om sina blesyrer for Gubben sedan in till stan. När han växlade ner vid 50-skylten i Idkerberget ringde Fredrik. Han ville ha lite tips inför EU-mötet.

Det fick han men han gillade inte att Gubben ansåg det vara helt åt helsike att ge mer lån till greker. Lån är ju det enda de inte lider brist på! Då är detta troligen en bättre väg.

Läser nu att Bytoken ändrar sig (igen) – mobiler behöver inte fungera överallt längre. Vilket Gubben inte bryr sig så mycket om, sålänge den fungerar vid köksbordet hans!

9 tankar om “Kommunikationsskugga drabbar Rämshyttan och (S)veavägen

 1. Hej Gubben
  Avhjälpa krisen med sedelpressar är verkligen oroande. En känd man med mustasch gjorde det en gång i tiden. Inflationen gick då rakt upp i skyn.
  Gud bevare oss.
  Nisse

  • Hej Nisse,
   javiss, håller helt med dig. Men här tror jag hela idén är att de skuldtyngda länderna slopar euron och går över till sin egen gamla valuta. och då behövs sedelpressarna – inte för att bygga inflation utan för valuta att växla över till en (förmodligen) kraftigt devalverad kurs.
   Ökänd var det 🙂

 2. Min ”moderna” har lite större täckning, men det är ändå mest min gubbe jag har kontakt med. Jag har också försökt med mobiltricket men då har han bytt
  jacka så det ringer i en ficka i hallen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.