Juhultarn räddas av gubbråd

– Nu får det fan i mig vara nog, vrålade C-G och drämde sin feta näve i förpikens bord. Arto, flinade, petade in ytterligare en pris under överläppen, rapade och öppnade upp ytterligare en öl.

– Lugna dig, C-G, vi håller med dig! Men det vore bra om du kunde bli lite tydligare… de övriga nickade och blängde undrande på C-G.

Jo, den där Juhultarn. Vi måste rädda fanskapet. Sossarna har ju ingen bättre så det är dags att tagga ner påhoppen. Nu gör vi så här:

– Kronwreck, du får ta hand om alla lögner och se till att de blir lika sannolika som om du sagt dem själv. Åh du, Arto, fixar alla oövervägda överdrifter så att de ryms i Borgs budget. Sedan får Gubben ta hand om alla reflexmässiga yviga nya förslag och göra om dem till moderata propositioner… hur nu fan det ska gå till… men det är ditt problem Gubben! Själv tar jag på mig att införliva sossarna i moderaternas ungdomsförbund... det kommer Juhultarn att gilla…

– Men vad tusan, flinade Kronwreck, – Karln ljuger ju så dåligt att han skulle platsa på vår egen ljugarbänk, så det blir enkelt. Skål på er gubbar! 

Sluta nu, bönade Lasse Lurberga när skattsalvorna förklingat. – Vi måste hinna med hembryggdsföreningens budget också…

9 tankar om “Juhultarn räddas av gubbråd

 1. Jag skulle vilja lägga in ett förslag till att hjälpa upp siffrorna till (S) och deras ledare…

  Varför inte anlita köttproducenten som deklarerade 104%, eller om det var 125%, köttråvara i korven! Det skulle kunna ge partiet ett uppsving 😀

  Kramar från mig <3<3<3

 2. Fast jag tror bergsäkert, i motsats till Cici i en tidigare kommentar (verkar det), att vi alltid kommer att få skandalhistorier i medierna. Därför att människan är som hon (=mest han) är. Under hela mitt någotsånär vuxna liv har skandalhistorierna med regelbundenhet passerat revy. Oftast samma sak men i ny tappning – och med ny huvudrollsinnehavare. Oftast handlar det om pengar – bonusar eller andra förmåner. En av de första skandalhistorierna som jag personligen minns från någotsånär ”modern tid”: ”Transportarbetareförbundets Hans Ericson blev mycket uppmärksammad då han nyåret 1975-1976 semestrade på Kanarieöarna, trots att fackföreningsrörelsen hade uppmanat till bojkott av det Francostyrda Spanien. Till råga på allt bodde Ericson på en anläggning ägd av Svenska Arbetsgivareföreningen.” Och drev blir det ju med automatik när huvudrollsinnehavaren håller sig undan. Vilket ju bl a även älgar har den dåliga smaken att göra. Kungastoryn har annars, det ska medges, vissa ”problem”. Konkret & handfast: Vad? – När? – Bevis! borde ha kunnat presenterats för längesedan – om det nu finns något att presentera. (Bidde en trist, humorlös kommentar, och tyvärr lång).

  • Journalister och jägare har en hel del gemensamt. Men jag tror att det är själva jakten som är motorn – om bytet skjuts är det roliga över.
   Ja jisses, nog minns jag Hasse E 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.