Standardiseringsgubbar utreder påsfria hängbröst

Gubben rättade till hatten, fällde upp kragen på Gantrocken (märket syns inte annars) och släntrade världsvant in på Elgiganten i Ludvika. Rakt in i fel riktning genom kassan, slängde ur sig ”Har ni dammsugare” åtföljt av ett kommandoliknande ”VAR”. Den överrumplade och självfallet imponerade flickan i kassan pekade och förklarade synbart nöjd över att kunna stå till tjänst; ”Där borta, bakom hyllan rakt fram!”

Med en nådig nick som tack gick Gubben till anvisad hylla och förväntade sig snabb service från… ja, jävlar, där stod helt plötsligt helt nära, den mest förtjusande varelse han skådat sedan hustrun tittat upp bakom korsordet vid dagens frukost. Ung, blond och säkert en baddare på dammsugare. SÅ, Gubben tog sats, lyfte på hatten och halade fram en dammsugarpåse ur Gantrockens innerficka;

– Jag vill ha en bra dammsugare till den här påsen! Medan bombnedslaget frenetiskt röjde runt i hyllan, lyfte på lock efter lock utan att finna en passande sugare förklarade Gubben att han hade nio oanvända påsar kvar från den nu trasiga gamla Voltan och att det kändes miljömässigt åt helsike (OK lite ljug var det) och en aning oekonomiskt (där ljög inte Gubben, snarare underdrev – av helsike) så ville han nu ha en ny dammsugare till sitt gamla påsförråd.

Naturligtvis fanns ingen dammsugare som passade. Kris! Men efter att bombnedslaget konfererat med butikschefen fick Gubben erbjudande om att köpa en ny Volta till kampanjpris PLUS två 5-förpackningar påsar GRATIS som ersättning för hans numera värdelösa påsförråd.

Senare i bilen på väg hem ringde en nöjd Gubbe till C-G. – Du, vi kan skippa att ta upp kravet på påsstandard på gubbrådet i morgon. Det har ordnat sig ändå… Men det där med att införa standard på byns hängbröst, det måste vi nog fortfarande ta upp… (sedan, efter Gubbens beskrivning av bombnedslaget på Elgiganten, höll C-G med).

Viktigt att ta ansvar för sina påsar!

16 tankar om “Standardiseringsgubbar utreder påsfria hängbröst

 1. Tror ni i gubbrådet får hålla i tanken att det finns påslösa dammsugare också 😉

  (Fick förresten lära mig för många år sedan att definitionen för hängbröst är att man kan få en penna att sitta kvar under bröstet)

  Kramar från mig <3<3<3

 2. Godkväll på dig.
  Skrattar igen här den här var ju bra alltså dessa eländiga påsar ja dammsugarpåsarna alltså…. dyra är de med…Lönar sig snart att investera i dem ordentligt låsa in dem i bankfacket (får inte plats i madrassen) sen göra fina affärer de stiger ju i samma takt som guldpriset. Men standardiserade bröst ja kanske inte så dumt efter dessa läckande ”attrapper,,,”Ha en skön kväll

 3. Hm, att våndas över vilket som räcker längst – påsarna eller dammsugarna – kan ju göra vem som helst sjuk. Påsjuk. Men det är väl med dammsugare och psåbestånd som med korv och korvbröd: de säljs aldrig i samma antal.

 4. Ser att Gubben tar ansvar för sin tomma lilla påse – berömvärt. Önskar att fler gjorde det så skulle det inte vara så mycket folk överallt i affärerna.

  Har för övrigt tagit semester från min blogg för att bygga upp lite sinnesro, ifall du undrar. Återkommer med mer info när jag drar igång igen.

 5. Det är samma elände med dammsugarpåsar som med t ex telefonbatterlladdare. Jag vet inte hur många varianter av laddare vi har här i stugan och lik förbaskat är det ingen som passar om man har besökarae som behöver ladda.

  Däremot såg jag för ett tag sen att det på ICA fanns en typ av påsar som man kunde återanvända hur mycket som helst. Det fanns ett visst antal sorter som passade till alla de olika dammsugarmärken som finns.
  När jag var barn hade dammsugarna tygpåsar som man tömde på en tidning som sen försiktigt rullades ihop och slängdes. Vi kanske börjar komma tillbaka till det igen.

  Jag har upptäckt att en av mina bloggvänner håller till i dina trakter, i alla fall emellanåt och då i Landrovers, gärna i grupp. Blir du nyfiken kan du gå in på hennes blogg http://linalinnea.webblogg.se/.

  • Hej Cici!
   Nu måste jag ge mig ut och granska ICA:s påsutbud 😀

   Och Lina! Jovisst har vi då och då kontakt via bloggandet. EN rar tös verkar det även om vi inte mötts i verkligheten ännu.

  • Gubbarna har insett att pennor (se Pennelinas kommentar ovan) fastnar på pinsamma ställen. Därmed kommer alla standardisering denna vecka att ställas in…

   Tag en måndagspåse – det har jag 😀

 6. Dammsugarpåsar är ett kapitel för sig. ”Vi gillar olika” – visst, men det finns ju gränser! Häromsistens var det ett fruktansvärt besvär att hitta d-s-p till kamrat Hugin 2005, betraktad som något förhistoriskt. Gärna pension – men först en fungerande dammsugare!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.