Dalabänken räddar både VU:s och S-ledarens ansikte

Gubbarna hade just slagit sig ner på Rämshultebänken. Trots minusgrader värmde solen och från plåttaket föll några ystra droppar av nymejad snö. C-G skulle just säga något hoppfullt om en antågande vår när Gubbens bärbara telefoneringsapparat ringde.

– Hej Gubben, det är Carin, haar du en minut över? Det hade Gubben, la handen över mikrofonen och viskade till bänkkamraterna ”nu är det allvar gubbs, det är Jämtinskan, ska jag säga det vi kom överens om?” Alla nickade ivrigt.

– Vi har ett problem…

– Ett, sa Gubben!

– OK, nu  ska du inte vara syrlig, tala om hur tusan vi ska komma runt eländet. Vi vill ju rädda både VU:s ansikte och Håkans… 

– Skitenkelt, sa Gubben, uttala ert fulla förtroende för Håkan, skicka hem honom bakvägen till Oskarshamn och se till att han är tillbaka senast tisdag då han kallar till ny presskonferens och läser upp följande;

”Trots att jag har hela VU:s oförbehållsamma förtroende och känner ett starkare stöd än någonsin har jag bestämt att lämna mitt uppdrag…”  

Uppdaterat: Senare på kvällen ringer C-G; – Var vi inte överens om att hålla käft om det här? Nu har tidningarna och TV4 avslöjat vår plan. Vad gör vi?  Det visste inte Gubben men höll med om att det var illa och att risken finns att Juhultarn blockerar överenskommelsen.

– Men vad gör det. Inom kort blir det i så fall fler chanser…

AB1, AB2, AB3, DN1, DN2, DN3, SvD1,

17 tankar om “Dalabänken räddar både VU:s och S-ledarens ansikte

 1. Det är sorgligt, mitt i allt… men det finns många sätt att skriva in sitt namn i historieböckerna.

  Vore jag VU skulle jag sända honom till Go’kväll för en ”gör om mig”… vem vet om inte en ny look skulle kunna klara skivan! Något för Gubbrådet att föreslå kanske 😉

  Kramar <3<3<3

 2. Gubbarna har tydligen inte en aning om att medier ägs av Bonnier-judar-israeler och Håkan Juholt vill ha en Palestinsk stat, vilket ju irriterar de maktgalna israelerna.

  Mona Sahling var israel-jude positiv.

  För att man vill ha ett fritt Palestina, så ger det inte Bonnier-media att skriva vilken skit som helst i sina tidningar och låta reportrar som Silberstein drar lögner varje kväll vid nyheterna., Nu har de även gett sig på drottning Silvia med sit skitsnack, har inte israelerna-judarna fått tillräckligt med stryk och hålla sig nedtonade, istället för att mobba oskyldiga människor.

  Att en tidning för näringslivet, DI-Dagens Industri, går ut och attackerar en oskyldig S-ledare, borde ju få vem som helst att få att reagera.

  Dags att bonnisarna att vakna ute på landsbyggden, vad som.

 3. Intressant att folk som man skulle tro är normalintelligenta ikke skulle inse Juholts totala inkompetens, att han kan som alla retoriker få folket att tro på denna ski*. Detta ord har ingenting i politiken att göra = Svenska folk ! Jag föreslår att Politker som titel utbytes till Yrkeslögnare som i tillägg är Retoriker, Sådana skall Vi ikke ha anställda.
  Den som inte klara av att på ett förståeligt sätt uttrycka vad Han /Hon menar skall ut i kylan. Gärna till Pajala och lära sig veta hut !

  Kind Regard Kent Marklund 930 82 Abborrträsk

  • Och nu har vi fått bevittna hur lögnen sätts i system för att rädda ansikten och prestige. Nåja, viktitig nu att nästa partiledare även kommer att vara lämplig som statsminister. Juholt hade varit en katastrof i en sådan roll om han fortsatt med sina oövervägda och impulsstyrda uttalanden.

 4. Hej Gubben
  Sossecirkusen fortsätter med Juholt i trapetsen. Det kommer säkert fler ”Juholtare”, Ramlar han så ramlar han. Karln verkar ha ett bra skyddsnät.
  Nisse

  • Jag tror Carin har bra kvaliteter för jobbet. Och hon skulle inte göra bort Sverige i rollen som eventuell statsminister. Sedan är frågan om hon är stark nog att leda de svårledda.

 5. När det gäller politiker är det visst fritt fram för hur mycket mobbing som helst!

  Jag tror trots allt att även politiker är människor och ska behandlas som sådana. Vad jag vet har karln inte begått något brott och han blev tillfrågad och vald av medlemmarna i S-pariet.

  • Juholt försatte sig själv i svåra situationer. Om han hanterat dessa med större ödmjuk styrka istället för att utmana media med en serie av dåliga bortförklaringar hade han kanske klarat sig.
   Men hans största svaghet, som jag ser det, var hans ogenomtänkta och impulsiva beslut och ställningstaganden. Detta var han och omgivningen medveten om och gjorde sitt bästa för att försöka kontrollera – men, som vi såg, utan större framgång.
   Nu hoppas jag att man hittar en partiledare som också har egenskaper att axla rollen som statsminister. Det är viktigt för oss alla oavsett politiska preferenser. För i grunden är skillnaden mellan de två huvudblocken i politiken mycket små, ja mest semantiska…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.