Metallbas räddad ur dambastu – tog sjukbår till LO-borgen

(forts)

– Kolla! Charles, ynglingen i gubbgänget flämtade och rosslade som en gammal Ferguson på tomgång, – KOLLA! Arto och Gubben kikade in i dörrspringan. Gubben skämdes en aning men inte mer än att han öppnade bastudörren en aning till. Samtidigt insåg han sitt ansvar för den unge Charles moraliska fostran;

– Titta noga, Charles, viskade han, så här ser ett riktigt RUT-avdrag ut. – Tänka sig att vi skulle hitta ett sådant i Socialdemokraternas källare…

– Vad är det där för gubbe, frågade Charles. – Han på väggplanschen bakom RUT-orna. Gubben slet blicken från skönheterna samtidigt som han insåg att Charles hade en hel del kvar att lära vad gäller prioriteringar. Men den lektionen fick vänta till ett senare tillfälle.

Gubben skulle just förklara att det var Stefan, metallbasen, när en hiskelig gestalt vrålande och nödtorftigt maskerad bakom en rödrosmönstrad badhandduk kastade sig fram i synfältet.

Situationen var glasklar och Gubben agerade blixtsnabbt. Störtade in till de förskräckta RUT-orna, grep tag i vattenhinken och tömde den över major Kronwrecks rykande bakdel.

Medan rester av majorens kvarlämnade byxbak sakta förkolnade på bastuaggregatet tog Gubben av sig hatten, presenterade sig för damerna och berättade att inkräktarna kom från Rämshyttan. Som om det skulle förklara något. Men det gjorde det kanske, ty RUT-orna bara log och bad gubbarna göra en mer sansad entré nästa gång.

– Mot bänken! Majoren hade återvänt till verkligheten och rusade med blottad och blossande bakdel ut ur bastun. Gubben; Arto och Charles följde efter och damerna log fortfarande.

Den ursprungliga planen var att Majoren, som nu var skadad på allvar, skulle lägga sig på ljugarbänken, Charles och Gubben klä om till sjukvårdare för att sedan ta bänk, major och som vårdare ta hissen upp och rusa ut ur byggnaden, ropandes; ” Sjukfall! Sjukfall! Släpp fram!”

Ute på Sveavägen stod redan Arto, med Rovern framkörd, beredd att ta emot sällskapet. Det var bara det att bänken var upptagen. – Skit samma, sa majoren, svepte om badhanduken med de röda rosorna om sin sargade kroppsdel och kommenderade;

– Fatta bår, lyft, utgå! 

Sedan gick allt i en rasande fart. Säkerhetsvakten i entrén bara gapade när det som såg ut som en hemvärnsövning kom ut ur hissen rusade förbi disken och försvann ut på Sveavägen. In i Land Rovern med bänk och främling och så iväg.

– Mot LO-borgen, skrek främlingen. Jag ska säga upp mig…

Det var ett glatt gäng som senare styrde kosan mot tryggheten i Rämshyttan. – Det var som fan, sa Arto, tänka sig, Steffe, visst är väl det bra

Vilket också var sällskapets allmänna mening. Skitbra! Fast lika underhållande som sin företrädare blir han aldrig, flinade C-G.

– Men en riktig karlakarl, det är han, slog C-G fast!

AB1, DN1,  DN2, SVD1, EXP1, DN3,

9 tankar om “Metallbas räddad ur dambastu – tog sjukbår till LO-borgen

 1. Hej Gubben
  ”LER” åt ljugarbänkens öde.”
  Det låter bra att det är någon man känner till som föreslås som S-ledare.
  Det ska bli väldigt intressant att följa den nye ledarens öde och hur det kommer att gå för Sossarna. Det kanske blir en hög Löwén-våg. Det ser jag fram emot.
  Nisse

 2. Det hade varit lättare att ta en tupphusbänk Gubben!
  Mycket lättare.
  Dom är aldrig upptagna.

  Nu blev det ju både rökta skinkor och en säkerhetskäke ur led.
  Onödigt underhållande tycker jag allt.

  Jag skickar en rutig handduk till majoren.
  Och en med T-rosor på som resten av Gubbarna kan dela på efter fredagsbastun 🙂

  För det finns väl en herrbastu också?

  • Herrbastu – toka! Vad ska en sådan va bra för när det finns dambastu att njuta av? Där kan vi t.o.m. tänka oss en tuppbänk att vila våra röda skinkor på 😀

   Tack för rosorna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.