Livet börjar 06:52

06:52. Klockradions ilsket röda display stod i bjärt kontrast till Little Willies – “Remember me” som lågmält countrymjukt ljöd från den lilla högtalaren. Gubben hade som vanligt på söndagsmorgnar lyssnat till P4:s countrytimme.

Normalt är det P1:s nyhetstimme som står för hans tidiga morgonunderhållning men lördagar och söndagar fungerar inte det. Naturmorgon på lördagarna går väl an men söndagssubstitutets andliga sånger blir bara för mycket även om det finns ett och annat korn också i den genrenen.

Efter gubbarnas lyckade men tuffa ansträngningar för att förmå socialdemokraterna att byta till en riktig partiledare (d.v.s. en som inte pratar fortare än vad den egna tanken mäktar med) så vart det bestämt att ta en veckas paus från den politiska hetluften. Och med ljugarbänken återbördad och ombonat installerad i Artos hönshus börjar livet i byn åter anta mer normala former.

Så, när ”Remember me” tonat ut kröp Gubben ur sängen med det friska knäet först och den onda ryggen sist. Detta hans eländiga tillstånd har tvingat honom att låta Urax motionera sig själv på traktens småvägar. Ja, ja, inte ensam. Gubben åker efter i Mulle beredd ingripa vid eventuella hot från traktens närgångna vargar.

Till sist konstaterar Gubben att Löfven skall gå i sosse-skola för att lära sig partiets värderingar och aktuella inriktning. Hur klokt det är kan man fråga sig. Snarare borde partieti skola hos Löfven. Han verkar ju ha begripit att det är minst lika viktigt att skapa resurser som att diskutera hur de ska förbrukas. Men detta och annat ska gubbarna ta tag i så småningom.

11 tankar om “Livet börjar 06:52

  1. Jag lovar att inte tipsa vargarna om Gubbens eländiga tillstånd. Men jag tror Mulle utgör ett större hot mot vargen och Urax kan känna sig trygg

  2. På Sveavägen har striden lagt sig och dimmorna skingrats. Om det har med gubbarna och deras bänk att göra har jag ingen aning om. Nu får vi hoppas att det blir lite arbetsro där borta, mina gamla skol- och arbetstrakter för övrigt, så att gubbarna hinner ta i tu med allt som blivit liggande där hemma,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.