Helvete – det blev en hen!

Jaha, så var det då klart! Lilla Vickan på Idkerbergets Säteri har nedkommit med en arvtagare. Mitt i all uppståndelse och glädje drog sig emellertid överdoktor Sven Akutén tillbaka för en hemlig överläggning med pastor Adam Evasson.

Överläggningen, som ägde rum i den nedlagda gruvan eftersom kapellet i Idkerberget avvecklats p.g.a. ogudaktig befolkning, kom fram till att namnfrågen och därmed även dopet blir ett bekymmer. Herr överdoktor Akutén hade nämligen noterat att barnakraken inte får vidkännas något kön utan ska anses som en (ett???) hen. I alla fall fram till skolåldern då den hemska sanningen om barnet har ett kön eller inte rimligen bör ha genomskådats. I alla fall av barnet själv. Stackars unge!

Men nu verkar det ändå lösa sig! Som vanligt tack vare gubbarna vid Rämen vilka klokt nog kopplats in på problemet. De kastade sig nämligen in i Artos gamla Land Rover och drog iväg till säteriet för en inspektion av hen-miraklet.

Inför de storögda och gapande gubbarna frambars där, liggandes helt naken på en silverbricka, resultatet av Vickans och maken Dannes insats. Gubbarnas gjorde en sakkunnig okulärbesiktning och utfärdade sedan ett könsäkthetsintyg. Som till sitt innehåll måste anses som helt oomkullrunkeligt!

”Detta är inget jävla HEN – det är ett fruntimmer!”

15 tankar om “Helvete – det blev en hen!

 1. Jag har ätit för mycke tårta.
  För jag fnissar oavbrutet.

  Dom skickar in Trolle för att kolla så att kalven inte blitt bortbytt.
  Trolle.
  Trolle!

  Oahahahahaha.
  Mer tårta!
  Mer.
  Mer!

 2. Det var, såvitt jag har förstått, inte Mille Markovic som tog första bilden på tösen – som tyvärr inte fick heta Siv, Hjördis, Gunbritt eller så utan erhöll något chipsklingande namn (var det Estrella? Prinsessan Estrella?).

 3. Estelle – syftar på det franska ursprunget? i alla fall inte på de ockelboska.
  Jag tror på Gubbarnas okulärbesiktning – det är uppenbarligen en hon.
  Beviset är att hon heter Eva

  • Drottning Estelle av Sverige! Tja, det låter som en import vilket du redan konstaterat. Nåväl, när den tiden kommer har nog huset Bernadotte flyttat tillbaka till sitt hemland och republiken Sverige har en folkvald miljöpartist som president. Leve presidenten!

  • Håller med m,emn samtidigt tror jag att ingen skada är skedd – det är tveksamt om lilla Estella någonsin blir drottning. Hela den kungliga familjen blir ju alltmer ”utspädd” och dessutom allt mer ifrågasatt, som personer och som institution. Nåja. för egen del kan jag leva med vilket som 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.