VIP-kund i banken – en fara för världsekonomin

Gubben tog av sig hatten, handskarna och hälsade artigt på Bankens tjänstekvinna. D.v.s en av dem. Numera dräller det av tjänstekvinnor i banklandskapet. Och märkvärdigt har det blivit. Numera ska det bokas tid om så bara för att öppna ett konto.

Annat var det förr! Då släntrade man in, fångade Edlunds blick och sedan var det bara att slå sig ner och diskutera affärer. En riktig bankkamrer att möta ”man till man” s.a.s. Nu ska man diskutera affärer med en liten flicksnärta som kunde vara Gubbens barnbarn. En flicksnärta som dessutom möter sina kunder med en småskolefrökens övertydliga pedagogik.

Herrejävlar! Visst, Gubben har fördomar, men är det så konstigt? Och fördomarna blir bara mer berättigade ju mer tiden går! Det var ju en jädrans tur att flickbarnet saknade synliga tatueringar, näsringar och säkerhetsnålar i kinderna.

Och nu skulle Gubben göra det som Anders med Svansen säger men inte gör. Gubben skulle förhandla ner sina räntor!

– Är inte Edlund inne? Gubben grep desperat efter detta halmstrå fast han mycket väl visste att hans gamle bankkamrer gått i pension sedan flera år. Därefter lyssnade han tålmodigt när bankens småskolefröken förklarade bankens utsatta läge med krav på kapitaltäckning, säkerheter samt dyra upplåning på penningmarknaden.

– Så, som du förstår, så har jag väldigt små möjligheter att göra mer än vi redan gjort. Men om du får ytterligare 0,01 % rabatt på vår officiella ränta så har du helt fantastiska villkor… hela 0,30 % totalrabatt. Gubben tänkte fråga när vi kastat titlarna och börjat dua varandra men avstod. Hon skulle ändå inte förstå. Och skolfröken fortsatte:

– Det betyder att vi ser dig som en av våra VIP-kunder. Hur låter det? Tycker du? Hela 0, 30%? Hennes leende var lika slugt som hennes övertygelse att Gubben nu insåg att ytterligare rabatt på hans bolån oundvikligen skulle leda till en världsomspännande bankkrasch.

Gubben valde bankkraschen. Men mer om den katastrofen en annan dag!

10 tankar om “VIP-kund i banken – en fara för världsekonomin

 1. Min bank är väldigt mån om att hjälpa mig med likviditeten. De till och med hindrar mig att betala mina räkningar, och även om det heter ”tekniskt fel” så förstår jag att det handlar om omtanke 😉

  Varför skulle det annars infalla vid månadsskiftet varje gång!

  Kramar <3<3<3

 2. Hej Gubben. Jaha så det var så dags…men det är svårt få till bra räntor…på banken man får ta i ordentligt,, men å andra sidan kanske man skall ringa ”lyxfällan” de tycks ju kunna ordna det mesta hos en del icke räknekunniga.
  Hoppas allt lugnt uppåt Rämen till våren står ju och stampar så det är inte långt borta nu..

  • Jo, inte enkelt det där… Du vet när man varit kund i samma bankgrupp sedan barnsben (Smålandsbanken på Storgatan :D) så tar det lite emot att lämna dem och gå över till annan… Men nu gör jag det!
   Och snart är det vår men först väntar fjällveckan 🙂

 3. Flicksnärtor och pojkspolingar är oftast bättre utbildade än gamla trötta
  trotjänare som längtar efter pensionen….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.