Vänortsutbytet med kung Abdullah drabbar bankkund i Dalarna

Arto vilade inte på lagrarna. Direkt efter Gubbens nödsamtal från de tuffa bankförhandlingarna (se tidigare inlägg nedan!) kastade han sig i sin gamla Land Rover och samlade in de övriga gubbarna. Ja, inte alla men de som var påklädda, nyktra och vattenkammade fick nu rycka ut till Gubbens undsättning.

Sällan hade Idkerbergsbackarna passerats i sådan hast. Transmissionen tjöt förtjust och hastighetsnålen darrade av spänning runt 120-markeringen. T.o.m. bensinmätaren skakade men av andra anledningar. C-G höll i sig i handsfacksluckan så knogarna vitnade, Charles letade efter en för tillståndet lämplig påse och Lasse blundade och bad till Mammon – han är ju inte för inte kassör i hembrygdsfröreningen. Det var bara Arto själv och Kronwreck som verkade helt obekymrade av den vilda framfarten.

Mening var att de skulle kidnappat Anders med Svansen, som tagit ledigt från sin ministersyssla för att åka skidor i Romme, för att med hans hjälp få extra drag i räntekriget. Men Fredrik hade kallat hem honom för att hjälpa till i de hastigt uppblossade diskussionerna kring vänortsutbytet med Saudiarabien. De bygger ju moské i Borlänge och vi bygger en nästan lika laddad anläggning hemma hos kung Abdullah.

Väl framme svängde Arto helt fräckt in på gågatan och parkerade med motorn i gång utanför fina bankkontoret. Gubbarna drog på sig sina balaklavor för vinterbruk som inköpts på tovningsklubbens julbasar och sedan gick allt i rasande fart…

6 tankar om “Vänortsutbytet med kung Abdullah drabbar bankkund i Dalarna

  1. Hahahah skrattar så tårarna rinner Det var dagens första glädjeskratt. Du är för härlig med hela din samling gubbar från Rämen och Idkerberget,, Ser er alla framför mig jag lovar. Bra ni försökte göra något åt det hela men känner mig orolig några blev ju ”finkade ” det var väl inte majoren eller Arto bara??

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.