Gubbliga rånade banken på reproräntan

Eftersom 9 av 9 banktjänstemän numera är kvinnliga hen borde gubbarnas våldsamma entré och skrämmande utstyrsel (se föregående episod!) skapat viss oro. Men i helsike heller!

– Åhh, Guuuud så spännande, ropade unga fröken Pettersson från sin kassadisk, vilket fick övriga snärtorna att titta upp, avge förtjusta små tjut, vissa helt gutturala och obegripliga andra lätta att tyda; ”Meeen så näpet… Typ rån va? Var har ni köpt tovorna… Råna mig först, snälla…”

Gubbens kamrater lät sig dock inte nedslås av sådan bagateller. Arto slet fram vedklyven (han hittade inte yxan i brådskan vid uppbrottet) vrålade på barskt sjungande finskblandadsvenska;

Nuuu ska ni bli rädda och nuuu ska ni trycka på larmknapparna och nuuu ska ni hosta upp reproräntan åt Gubben!

Det där med larmknapparna var inget som bekymrade gubbarna – det skulle säkert dröja MINST en timme innan konstaplarna fikat färdigt, bedömt läget och ringt efter insatsstyrkan. Då var de mer rädda för vad fruntimren skulle hitta på… en del representanter av det första könet verkar ju vara helt utan skam och vett!

– Puh, stönade Gubben, när de lämnat banken och var på väg hemöver, tog ni inte i i överkant nu gubbs? Åh, du Arto, var det nödvändigt att pussa fröken Pettersson? Åh den där avskedsceremonin, herrejävlar, tacktal och hyllningssång… och utropande av landets mest oegennyttiga bankledning – för tusan, det har väl inte varit en direktör på det kontoret sedan Edlund slutade…

– Klaga inte, menade C-G, vi fick ju med oss reproräntan… 

– Å vedklyven, tillade Arto och smakade lustfyllt på läppstiftet han smetat åt sig från fröken Pettersson.

24 tankar om “Gubbliga rånade banken på reproräntan

 1. Fruntimret på bilden påminner om en riktigt, riktigt tät qvinna – åtminstone delvis.
  Kanslerskan Angela Merkel! (Google bildsök!)
  Men nu när Reinfeldt sepererat för att ingå partnerskap med Anders Borg får allt bankerna passa sig!
  Anders gillar ju inte banker så värst och får säkert Fredrik med på hårdade regeringstag …

  • Tycker faktiskt att fruntimret påminner om en oskuldsversion av den där sexualpedagogen Malena Ivarsson.

   Förmodligen oskuld vid fototillfället, sen har det förstås bara gått utför i takt med åren. Men det är bara att gratulera hen(ne) så här strax dikt som en rubank mot den internationella kvinnodagen. Långa jämna drag är att föredraga.

   Som tur är är det ju bara en dag om året så det får man väl som man försöka stå ut med. Och glöm inte, vi män, att ett överseende leende är aldrig helt fel.

 2. Godmiddag Det var värst sådana färdigheter gubbarna har skaffat sig begå rån så geschwint…Tror ligalederskan Märket skulle varit nöjd om hon vetat,,
  Väl att du fått räntan dit du ville alla fall. Trevlig helg tillönskas Gubbar och Gummor där uppåt Rämen till Idkerberget med förstås

 3. Jamen då kanske man skulle ta med sej sågen
  och gå ner till banken en sväng.
  Fast dom har slutat med kontanter här.
  Kan man be dom sätta in rånbytet på kontot tro?
  Jag tror jag väntar tills grannen kommer hem.
  Hen har röjsåg.
  Det är ju fredag 🙂

   • Vad ska Gubben göra för alla repropengarna då?

    Jag fick inte så många pengar.
    Det kostade att göra en insättning
    och så sa dom att det inte var ett riktigt rån
    bara för att jag hade glömt sånt där huckle.
    Jag tog PG:s formelettkeps.
    För jag hade lite bråttom.

  • Så även Civilingenjören har hittat hit, till världens centrum, eller naveln som vi säger på Stureplan.

  • Ja så tänker vi också – men hur ska det gå för banken när reproräntan är borta? Fast de hittar väl på något slugt ändå – eller hur civilingenjörn. På tal om det – vad gör en civilingenjör på banken?

   Annars är det ju underhållande med djungel i kontorslandskapet – då kan ju kundernas rytande skyllas på vilda djur (eller varför inte på Ing. Sven-Olof Bengtsson-Svensson-Lundin :D)

   • Gubben anar inte hur mycket teknik det går åt för att driva en bank nuförtiden. Det går mängder av ingenjörer bland de högre tjänstemännen. Det är en djungel därute.
    För övrigt verkar tanterna mest betrakta herrarna som sin ”gulliga gubbliga”.

   • Tror nog gubben överskattar min förmåga. Det var länge sedan jag ett vilt djur. Nu är jag mer som en gammal gubbe som kommer ihåg hur det var en gång. Och jag kommer definitivt ihåg hur det var, och ungdomen idag har inget av vi hade på min tid, då lejonet röt så det vibrerade i bröstet och de unga kvinnorna i djup beundran flockades vid mina fötter. Nä, nu får man faktiskt betala för beundran, och det är väl rättvist ur ett marknadsperspektiv.

   • En annan sak som nog kräver civilingenjörskomptens är att ställa in det maximala antalet kommentarer till kommentarer, eller svarsnivåer hos härvarande tjänsteleverantör. Själv har jag åtta för att alltid få sista ordet.

   • Bäste Ing. Sven-Olof Bengtsson-Svensson-Lundin, inte kan det väl vara så allvarligt. Har ingenjörn försökt ryta åt lite äldre damer? De är dessutom ofta mer välbeställda.

   • Vilken strålande idé – kan kanske i viss mån kompensera för bristande effekt av de vibrationer som Ing. Sven-Olof Bengtsson-Svensson-Lundin så målande beskrev ovan. Alla sorters tillfredsställelse får numera tacksamt tas emot…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.