Bankdrottning förförde åldringar med ekivok slöjdans

De nyblivna bankrånarna hade just lastat av och burit in den från storbanken stulna reproräntan (se föregående inlägg!) i Artos hönshus när Gubbens bärbara telefoneringsapparat började pipa på det mest märkliga sätt. Förskräckt grävde han fram den gamla T28:an från sin plats i västfickan, öppnade locket och stirrade förvånat på den lilla displayen:

”Du har ett meddel… (Gubben tryckte på en tangent och kunde se resten) …ande – läsa nu?

Eftersom Gubben får hela fyra SMS per år så tog det en liten stund innan den i andlös spänning väntande gubbskaran fått klarhet:

”Hej på er gubbar – eftersom jag noterat ett visst missnöje med hur vi banker sköter oss så ser jag det som viktigt att få klargöra hur svårt vi har det att få ut rimlig ersättning till bankledningarna. Ni är därför alla välkomna till Folkets Hus i Storslätten i kväll. Vår limousin hämtar upp er kl 1900. Välkomna!”

Så blev det! Limousinen kom och in i Folkets hus trädde Arto, C-G, Mj Kronwreck och Lasse Lurberga. Alla nyrakade och med omsorgsfullt nypetade naglar hälsades varm välkomna av ingen mindre än Annika Girigfalk själv. Även hon med välmanikurerade naglar men där slutade likheten och det som sedan följde fick gubbarna att djupt begrunda och ångra sitt tilltag med reproräntan.

Ty, en sällsam och förförisk musik flödade strax ut från den gamla ljudanläggningen och bankdrottningen intog estraden. Där vippade och vickade hon på alla sina företräden så gubbarnas hakor föll medan gamla minnen från ungdomens äventyr ryckte och slet i andra delar av deras bräckliga uppenbarelser.

Efter denna förförelseakt var det bestämt. Gubbarna lovade att genast återlämna reproräntan, teckna pensionsförsäkring för pensionärer, belåna sina ägodelar och investera allt i säkra Nigeriapapper till skäliga avgifter.

 

 

12 tankar om “Bankdrottning förförde åldringar med ekivok slöjdans

 1. Lite märkligt att gubbarna ska belåna sina ägodelar. Juridiska personer har ju sedan urminnes tid använt sig av ”sell-and-lease-back”-metoden, dvs säljer sina kåkar och blir hyresgäster i vinn-vinn-syfte. Inte har jag hört om någon gubbe som gjort dylikt.
  Kanske en ny affärsidé?

  • Inte vet jag – men nog blev vi lurade – igen !!!
   Men nästa gång tar vi med bössan – inte sparbössan, alltså! Undrar vad Ing. Sven-Olof Bengtsson-Svensson-Lundin tycker om det?

 2. Aj, aj, aj… vad jag saknar dessa enkla men ändock fullt användbara telefoneringsapparater. Ringa? Ja, tryck abonnentens nummer och gröna knappen. Sluta prata? Tryck på röda knappen.

  Idag vibrerar och symfonierar mobiltelefonen när det ringer, när det kommer meddelande, när det är 15 minuter kvar innan man skall gå på möte, när det inkommit ett e-postmeddelande eller ifall någon fäjsbokvän uppdaterat sin status (själv är jag småborgerlig av mig, så det där med status skall man ju inte förringa, -ringa, -ringa…).

  Men om jag vill själv ringa eller meddela någon, eller måhända skriva in ett kommande möte i min kalender måste jag uppsöka ett utrymme som är mörkare än Thomas Bodströms själ för att kunna se den s.k. displayen. Några knappar finns inte, men däremot bilder på knappar, siffror och bokstäver. Vissa bilder reagerar när man rör dem, andra skriver istället den intilliggande siffran/bokstaven. Beroende på vad så raderar backstegs-”knappen” antingen senaste siffran/bokstaven eller hela klabbet.

  Så vårda din T28 som om det vore den heliga graal du ägde.

 3. ajaj blev ni så tjusade av damen i fråga ..skrattar,,(inte värt skicka
  Rämens gubbar på ”smash and grabuppdrag då) kan bli kostsamt och det blev det ju. Fast lite kul kan de ju få ha med kan man tycka.. Sms på den gamle rekorderliga telifonen med det var ju kul.

 4. VA??!
  Lämna tillbaks??
  Jag som tänkte be om ett lån av gubbarna.
  Måste köpa ny färg!
  (Inte till naglarna)

  PS. Syns dom här gubbarna 🙂 🙂 😉 på Gubbens T28:a?
  I s f kan dom användas till nigeriabreven.

 5. Men hon var ju så förföriskt vacker… och man vill ju vara till lags… Men du kan få låna min T28 och ringa om pengar. Eller ring gubbarna så vidaresänder vi några nigeriabrev . med massor av miljoner dollar 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.