Majtåg protesterar mot skitiga arbetarnaglar

Valborgsfirandet blev osedvanligt lugn detta år, konstaterade Gubben när han passerade de sista rykande resterna av byns brasa. Inte ens Emil, byns ännu ej vårdade slyngel, ställde till med något större spektakel.

Visserligen hade han, tillsammans med några miljöaktivister i bekantskapskretsen, en liten tillställning på gräsmattan utanför telefonstation. Men det får kommunens skattefinansierade renhållning ta hand om. På onsdag. Först ska majtåget rivas av. Årets höjdpunkt för oss arbetare.

Först i ledet kommer Arbetarkommunens styrelse att marschera. Eftersom ingen av dem har någonsin haft ett riktigt arbete har gubbarna tillfrågats om lämpliga teman med tillhörande slagord. Gissa om de blev förtjusta när gubbrådet påpekade att det numera inte går att hitta en enda riktig nagelborste, vare sig hos ICA-Olle eller på Konsum i Ludvika.. ja, inte ens Elsa på OK kunde skaffa fram en sådan. Bara löjliga plastsaker med borst som saknar både riv och spänst finns på hyllorna i Alliansens Sverige.

– Se här, utropade ex S-ledare Håkan J Uholt förtjust när gubbarna presenterade sin idé, ännu ett skrämmande exempel på alliansens vanvård av riket. Sedan sattes ungdomsförbundet i arbete med att producera plakaten;

SKITEN SKA BORT – ÄVEN DEN AV VÄRSTA SORT!

VAD VILL VI HA? MERA BORST – I DA!

10 tankar om “Majtåg protesterar mot skitiga arbetarnaglar

 1. Ja, en riktig nagelborste är inte att förakta – speciellt nu när odlingssässongen är igång 🙂

  Ränkar med att den förut så utskällde ex S-ledaren får åtjuta lön för mödan idag. Jag menar, utan den förre hade inte den nye fått en så flygande start 😉

  Kramar <3<3<3

 2. hahahhaah gudars så rolig du är så mitt i prick instämmer i slagorden! Min nagelborste är för övrigt en rosa plastfot som lämnar mycket övrigt att önska.! Valet är utmärkt således..

 3. Tjena Gubben!
  Jag kikar in här alldeles för sällan, kul att se att du fortfarande håller fanan högt och visar klass i den annars så degenererade bloggosfären. Ha det bra och varma hälsningar från den småländska idyllen!
  //Bahco

  • Hej på sig själv min käre Bahco! Det var riktigt roligt att få ett livstecken ifrån de vilda lingonens land. Inte utan att jag saknar det enda riktiga verktyget som någonsin existerat i bloggvärlden 😛

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.