Etniska gubbar vägrar jämställda vedklyvar

Urax leddes in i undersökningsrummet och tittade förebrående på sin husse. Som om det var Gubbens fel att han varit drogad och utsatt för vetrinärskans hårdföra rensning av tandsten och plack, Fortfarande yr och vinglig la jycken huvudet i husses händer och gnydde ynkligt.

Urax var naturligtvis enbart ute efter att ge Gubben dåligt samvete och därigenom skaffa sig extra förmåner i form av överdådig tilldelning av tuggeben och hundgodis. Men frågan var om Gubben genomskådade sin bepälsade kamrat?

Det är högst troligt att jycken lyckats i sitt uppsåt MEN se! På väg till bilen, 2000 kr fattigare, möter de en liten söt flattefröken, Och så var det med den ynkedomen! Urax var exakt som alltid! På hugget!

På hugget är även gubbarna. Vedklyvarna deras jobbar med vinterveden mest hela  dagarna. Artos vedklyv är värst. Den trycker hela 8 ton och det finns inte en björkvril som kan sätta stopp för dess framfart.

Och gubbarna själva har insett att de är av en helt speciell sort. En etnisk grupp sammanhållen av hårt tryckande vedklyvar och en livssyn präglad av 50-talets obändliga livslust. De älskar därför livet och om något går dem emot så ökar de bara trycket något ton till.

Vilket är exakt vad som nu krävs. Några ton till, alltså! För nu ifrågasätts deras rätt att vara etniska. De ska nöja sig med att bara vara gubbar. Och fan ta dom om de klyver med högre tryck än byns alla ickegubbar.

Överallt, i alla sociala sammanhang, ja, t.o.m. i ICA-Olles kassakö, hörs nu upprörda röster som kräver att gubbarna genast upphör att vara etniska. Men gubbarna står på sig.

De kommer aldrig att acceptera jämlika vedklyvar av lågtonstyp. Och de kommer att fortsätta vara etniska gubbar!

12 tankar om “Etniska gubbar vägrar jämställda vedklyvar

 1. Jag har en etnisk klyv Gubben.
  Skitgammal och tar alla toner.
  Å nu åker jag till mitt andra land och firar!
  Gött att vara fleretnisk tycker jag 🙂
  Fler anledningar att fira liksom.
  Mångkulturell är jag också 🙂

  Och gubbe!

  Hälsa Urax att han ska skölja munnen med flår.
  Så slipper han stenhuggerskan.

  • Urax ler sitt allra bländvitaste leende och tackar för tipset:) Min klyv är tondöv kan jag förtälja men ändå tonsäker på något sätt:D
   Var nu snäll mot norskarna!

 2. Äntligen har jag kommit högst upp på sidan. Det tog ett tag att läsa igen allt jag missat. Det är ju inte bara inläggen som är läsvarda, utan även alla kommentarerna.

  Och inte vet jag hur många ton vedklyven på vår veabacker klarar, men inte är det i klass med den där monstersaken du har på bild. Den måste jag nog visa herrn i huset, han kommer att häpna. Jag såg nog att det körde fast en och annan veklabb för honom, kanske den där kan vara något. Frågan är bara hur man får upp klabbarna av den där dimensionen.
  Jag ser att det inte bara är dyrt för tvåbenta att fixa till garnityret utan även för dom med flera ben. Huvva! Men flattjejen tyckte nog att Urax var en riktig snygging så det kanske var värt pengarna i alla fall.

  • Hej Cici, kul att se dig här igen. Jag vet inte heller hur många ton min klyv presterar men lamporna i huset slocknar nästan när den klämmer till! Ja, det var dyrt men nu ler han brett och glatt åt alla fyrbenta vänninor.
   Hälsa Cilla Lagotto!

  • Jo, det stämmer – men det var bara ett försök med en helt annan hemsida som råkade hamna här. Misstag alltså. Sorry att jag lurade hit dig 😛

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.