Naken, löddrig och läckande byskandal

Medan Gubbens K.H. förberedde dagens blodpudding satte Gubben upp gårdsduschen. I akt och mening att förlänga, inte bara badsäsongen utan även antal duschbara dygnstimmar, la Gubben ut slangvindorna på garagetaket. Där, mot det svarta plåttaket, borde hans primitivt effektiva solfångare få maximal effekt. Tidigare år har slangen fått ringla sig på marken med mer tveksam värmeupptagningsförmåga.

Å jädrans va bra det blev. Arto, som annars är ohotad vad gäller tekniska uppfinningar och system, blev märkbart tagen av hur snabbt vattnet i slangarna steg till badvänligt, och långt förbi det, temperatur.

– Nu ska du få duscha, Arto lille, sa Arto till sig själv. Beordrade in Gubben till blodpuddingen, slet av sig paltorna och drog igång trädgårdspumpen, underverkets drivkraft. Gubben hörde hur Arto jublade och trallade medan han blötte ner hela sig.

Mitt i den lingonsyltade puddingen hördes ett vrål från gården. Både Gubben och han K.H. störtade ut på köksbron. Duschen var övergiven. Istället stod Arto, naken in på bara skinnet, med lödder i hår och lite var stans dessutom, högt uppe på stegen medan vattnet sprutade åt alla håll.

Gubben förstod genast problemet och föste in sin K.H. Detta var inget för hennes ömtåliga ögon. När slangen var lagad fortsatte Gubben med sin bodpudding och Arto avslutade nakendansen under den återigen fungerande gårdsduschen!

Frågan var nu bara inte om, utan hur stor, byskandal gubbarna ställt till med denna gång?

13 tankar om “Naken, löddrig och läckande byskandal

 1. Det här var verkligen något i min stil… kanske jag skulle få till en slik anläggning i det stora växthuset, för att skona omgivningen 😉

  Kramar <3<3<3

  • Ja det skulle vara för det då 😉

   Och som svar på din fråga: Japp! Kombinationen är inte så dum, trots allt. Jag menar det jag sjunger i mina texter 🙂

   Kramar <3<3<3<3

 2. Åh, nu är det sommar!!! Härligt. Det lär ska vara 18 gr i vattnet så nu är det baddags. Kansk säkraste sättet att bli av med löddret.

 3. Det vore ju nåt för Blåbärsskogens invånare.
  Vi ser ju ändå allt som dom andra gör här.
  Och omvänt.

  Och ser vi inte så tar vi stegen 🙂

  Funderar på att dra slangen över kaninburen, carporten och över till kojan men det blir en liten bit på backen då, och man vet ju aldrig med dom värmländska nakenigelkottarna… får fundera på det där.

  Ett dopp i sjön blev det i helgen.

  Baddräkt behövdes ej.
  Pollendräkt fanns till alla 🙂

  • Det var då för väl att det blir slangat även bland blåbär, grannar och kaniner. Men dom där nakenigelkottarna måste du ju ta itu med – skandal!!!

   • Vi slangar allt möjligt här.
    Min humle börjar växa in i på grannens radhusranch, så han funderar på att börja brygga BlåBärs 🙂

    Bra att fylla slangarna med när det är varmt!

    men då måste man väl gräva ner dom…

    nNkenigelkottarna är bara ute på nattetid.
    På dagarna har dom liksom stuckit 🙂

   • Försöker tänka medan jag ordnar till anletsdragen… Hm, här är inte igelkottarna nakna – inte ens på nätterna. Men sticker, tja gör dom inte det dygnet runt. Om man inte strycker dom medsticks…
    Nu bar det länge sedan jag såg en igelkott. Kanske har dom åkt dit för… för slangning? 😀

 4. Det gäller att öva på att vara hel och ren eftersom ju Eurovision Song Contest nästa gång avgörs i Rämshyttan. Byskandal då inför hela Europa, à la Lill Lindfors i hålan Göteborg ESC-året 1975?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.