Byte i toppen räddar Fredde från blodigt avslut

Cykeldäckets dubbar knastrade grepptryggt mot vägbanan. Urax hade sin svarta päls på sig och eftersom det var juni i den globala uppvärmningens tid hade jycken extra mycket värmande underull närmast kroppen. Gubben själv bar både skjorta och storväst under sin fodrade vinterjacka och handskarna gjorde god nytta i fartvinden.

Färden gick in mot byn. I vanlig ordning cyklade Gubben på fel sida med Urax mellan sig och dikesrenen. På det sättet kom han alltid att se den mötande trafiken och i god tid stanna och göra sig beredd att ta skydd om det skulle visa sig nödvändigt. Och ibland var det så!

OM några poliskonstaplar framledes skulle ha synpunkter på detta brott mot trafikreglerna var taktiken klar. Gubbens konsekvensbeskrivning av vad som skulle inträffa om han och Urax cyklade på ”rätt sida” och utan uppsikt över av vad som kom farandes är både gripande och blodig. – Det finns inte en konstapel i världen som efter denna framtidsbeskrivning skulle välja regelverk före trafiksäkerhet, var Gubbens bestämda mening.

På hemvägen funderade han på vilka Moderaterna borde sparka ut för att höja sina opinionssiffror. Se bara på sossarna! När de sparkade ut Juholt och Waldelich gick de upp 11 %. Och väl hemma hade han svaret klart för sig! Nu väntade han bara på att Fredrik skulle ringa och få del av hans visdom!

13 tankar om “Byte i toppen räddar Fredde från blodigt avslut

  1. Ja, det där med att som cyklist bli överkörd har ju blivit tragiskt aktualiserat med anledning av den narkotikapåverkade ligisten i Malmö som först muckade bråk med polisen, sedan flydde från platsen och i all hast hann köra på en cyklist som dog efter sin luftfärd. Ohyggligt. Jag håller med om att det är bättre att skåda döden i vitögad och vara på alerten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.